Odprt je razpis na 23. bienalu oblikovanja (BIO 23)

20.02.2012

Od 6. februarja naprej do 30. marca 2012, je odprt mednarodni razpis za sodelovanje na 23. bienalu oblikovanja. Razstava BIO 23 bo odprla vrata 27. septembra do vključno 11. novembra 2012.

Kustosinji letošnjega bienala sta Margo Konings in Margriet Vollenberg iz studia Organisation in Design, ki sta za temo razstave izbrali RAZMERJA V OBLIKOVANJU.

BIO 23 bo pokazal sveže, nove ideje in raziskal, kako se oblikovanje nanaša na družbeno, trajnostno ter kulturno dimenzijo, obenem pa bo predstavil stičišča med kulturo in potrošništvom, obrtjo in industrijo. Kustosinji bosta izbrali dela za razstavo med prijavami prispelimi na mednarodni razpis.  Razstava BIO 23 bo na ogled med 27. septembrom in 11. novembrom 2012 v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje. 

Spletna prijava del za sodelovanje na BIO 23 je možna od 6. februarja do 30. marca 2012, na naslednji povezavi.

Oblikovalce, naročnike, proizvajalce, študente in oblikovalske organizacije organizatorji vabijo, da prijavijo izdelke, zasnove in projekte iz vseh področij oblikovanja, ki so nastali v zadnjih dveh letih. Več informacij o razpisu lahko pridobite tukaj.

Mednarodna žirija, v sestavi: Giulio Cappellini, Sven Jonke, Sophie Lovell, Jimmy MacDonald in Vasa J. Perović - bo izbrala najboljša oblikovalska dela zadnjih dveh let in na slavnostni otvoritvi bienala, 27. septembra 2012, podelila Zlato nagrado BIO, Zeleno nagrado BIO, Častne pohvale BIO in Nagrado za študentsko delo.

Dobitnik Zlate medalje BIO bo prejel denarno nagrado v višini 5.000 €.

Nazaj