Indija je obetaven trg tudi za slovenska podjetja

22.02.2012

Gospodarska zbornica Slovenije je v preteklem tednu objavila kar nekaj infomacij v zvezi s poslovanjem na indijskem trgu. Predvsem je za slovenske podjetnike zanimivo povpraševanje indijskih zasebnih in državnih podjetij ter institucij, ki iščejo različne oblike sodelovanja z evropskimi podjetji na področju zelenih tehnologij.

Povpraševanje se nanaša na naslednja področja zelenih tehnologij:

Dostop do neposrednih kontaktov indijskih podjetij je mogoč preko registracije vašega interesa na spletni strani http://www.ebtc.eu/ebtc-project-opportunities.html.

Zanimivi so tudi projekti javno-zasebnega partnerstva v Indiji, katerih pregled je možen preko elektronske baze: http://www.pppindiadatabase.com. Gre za uradno in javno dostopno spletno bazo projektov javno zasebnega partnerstva za področje izgradnje indijske letališke, izobraževalne, zdravstvene, luške, energetske, železniške, cestne in turistične infrastrukture, ki jo upravlja indijsko ministrstvo za finance. Uporabnik baze projektov lahko izbira med projekti, ki so že v izvedbeni fazi, in projekti v ponudbeni fazi z eksplicitno navedbo kontaktov javnega in zasebnega investitorja. Iskanje po bazi si lahko olajšamo z uporabo različnih kriterijev iskanja, kot na primer po lokaciji, sektorju, obliki investicije, investitorju, finančnih instrumentih …

V kolikor bi želeli sodelovati pri državnih projektih Indije, lahko poiščete tudi primerno javno naročilo:

Več informacij o indijskem trgu in državi na sploh lahko pridobite preko Japtijevega spletnega portala Izvozno okno. Informacije so brezplačne. Kliknite tu.

 
 

Nazaj