Institut Jožef Stefan vabi na teden odprtih vrat

29.02.2012

Zaradi velikega zanimanja za obisk Inštituta Jožef Stefan so na Inštitutu t.i. dan odprtih vrat razširili na teden odprtih vrat, tako lahko Inštitut po predhodni najavi obiščete tudi v času od 19.3. do 23.3. 2012.

Na Institutu “Jožef Stefan” vsako leto v mesecu marcu organizirajo tradicionalne Dneve Jožefa Stefana, saj 24. marca praznujejo obletnico rojstva velikega slovenskega znanstvenika, Jožefa Stefana. Dneve Jožefa Stefana zaključijo z dnevom odprtih vrat, ki bo letos v soboto, 24. 3. 2012, ob 9. uri, zadnji obisk pa bo možen ob 13. uri (program v priponki spodaj).

Na obisku lahko izveste več o delu in sestavi inštituta, raziskovalci pa vam bodo predstavili dejavnosti posameznih laboratorijev. Za ogled so na voljo programi:

  • snov,
  • robotika,
  • bio-kemo-fizika,
  • informacijske tehnologije in
  • okolje.

Organiziran bo tudi brezplačen avtobusni prevoz na Reaktorski center - enoto inštituta v Podgorici, kjer si boste lahko ogledali edini slovenski pospeševalnik, laboratorija Odseka za znanosti o okolju in razstavo o jedrski tehnologiji.
 
Ogled naših laboratorijev s predstavitvami naših raziskovalcev je sicer možen skozi vso leto. Dnevi za oglede Instituta so praviloma četrtki.
 
Več informacij za obisk IJS je na voljo na spletu: http://www.ijs.si/ijsw/DOV/.

 Program Dneva Odprtih vrat (PDF, 117 kb)

 

Nazaj