Na PODIM-u o ustvarjalnih industrijah

28.03.2012

Na 32. konferenci o podjetništvu in inoviranju PODIM se bodo zbrali strokovnjaki iz različnih držav, da bi si izmenjali ideje in delili izkušnje, kako razvijati in uporabljati potenciale podjetij v kulturnih in ustvarjalnih industrijah. Zato se naslov konference v letošnjem letu glasi: Potenciali ustvarjalnih industrij.

Kulturne in ustvarjalne industrije nadomeščajo zastarele gospodarske panoge in ustvarjajo številne nove inovativne izdelke in storitve, ki so tudi izjemno dragocena poslovna prvina za številne druge industrije. Ustvarjalnost je osrednji steber nove ekonomije, umetnost in kultura pa izkazuje izjemne gospodarske potenciale, kadar se domiselno preoblikuje v izdelke in storitve, ki služijo potrebam ljudi in podjetij.  Vedno večje število zaposlenih v kulturnih in ustvarjalnih industrijah in visoka dodana vrednost, ki jo ustvarjajo, sta v svetu pritegnila pozornost široke poslovne, politične in akademske javnosti za iskanje odgovorov na nove izzive razvoja in uporabe potencialov neomejene domišljije in ustvarjalnosti.

V središču konference bodo naslednje teme:

  • Podjetništvo v ustvarjalnih industrijah,
  • Ekonomska slika nacionalnih kulturnih in ustvarjalnih industrij,
  • Tržna vrednost kulturnih in ustvarjalnih izdelkov,
  • Vpliv izdelkov kulturnih in ustvarjalnih industrij na inovativnost podjetja,
  • Poslovni modeli v kulturnih in ustvarjalnih industrijah,
  • Načine sodelovanja med ustvarjalci in uporabniki ustvarjalnih izdelkov,
  • in še več...

Posebej vabljeni na okroglo mizo Ustvarjanje poslovnega okolja za slovenske visokotehnološke startupe z ambicijo globalnega prodora. Tradicionalna okrogla miza s Petrom Franklom, ki bo gostil ministra za gospodarski razvoj in tehnologije mag. Radovana Žerjava, Jugoslava Petkovića in Blaža Kosa. Okrogla miza se bo odvila na prvi dan prireditve 4. aprila 2012, ob 18.00 uri. Prijavite se!

Po okrogli mizi z eminentnim gostom mag. Žerjavom, sledi ob 19.00 uri podelitev nagrad Slovenski Start-up leta 2012, kjer bo častni gost in osrednji govornik mag. Radovan Žerjav.

Več informacij o konferenci in možnostih za sodelovanje ali udeležbo lahko poiščete na naslednji povezavi.

 

Nazaj