Začel se je natečaj Podjetna Primorska 2012

23.01.2012

PODJETNA PRIMORSKA je natečaj za najbojši poslovni načrt, ki ga Univerzitetni inkubator Primorske v sodelovanju s partnerji organizira že peto leto zapored. Usmerjen je k vzpodbujanju nastanka novih, na znanju temelječih podjetij in prispeva k razvoju podjetništva v primorski regiji.

Namen natečaja je pospešiti prenos razvojnih idej podjetnih posameznikov v tržno uspešne podjeme kot tudi pospešiti prenos znanja iz univerze v gospodarstvo in ustvarjanje spin off podjetij. S tem tudi sledimo našemu poslanstvu, saj povezujemo akademsko sfero z gospodarstvom. 
 
V okviru natečaja bo strokovna komisija obravnavala poslovne načrte s področij okoljskih tehnologij, medijev, živilstva in biotehnologije, turizma, transporta in logistike, trženja in prodaje avtomobilov ter drugih panog, ki so zanimive za gospodarski sektor Primorske in predstavljajo možnosti za investiranje v perspektivne poslovne ideje.

Natečaj poteka v obdobju od decembra 2011 do maja 2012. Rok za oddajo osnutka poslovnega načrta (2 strani) je 14.2.2012.

Na podlagi osnutkov strokovna komisija izbere 10 do 13 finalistov, ki s pomočjo mentorjev in brezplačnih podjetniških delavnic pripravijo dokončne poslovne načrte. Rok za oddajo dokončnih poslovnih načrtov je 8.5.2012.

Finalisti svoj poslovni načrt tudi osebno predstavijo pred strokovno komisijo, ki v nadaljevanju izbere najboljše tri poslovne načrte. Najboljši trije poslovni načrti bodo nagrajeni na svečani podelitvi nagrad v maju 2012.

Kdo lahko sodeluje? Študenti, akademiki, raziskovalci, podjetniki in drugi posamezniki ali skupine s podjetniškimi idejami iz primorske regije, zamejstva in ostale Slovenije

Na natečaj se lahko prijavi posameznik, skupina ali pravna oseba. Vsak udeleženec, kot posameznik ali član skupine, lahko tekmuje samo z enim poslovnim načrtom. 

Nagradni sklad znaša več kot 10.000 EUR. Nagrajeni bodo trije najboljši poslovni načrti, ki prejmejo denarne in praktične nagrade.

Ob uvrstitvi v finale so vsi finalisti deležnih brezplačnih storitev svetovanja za izboljšanje poslovnega načrta v protivrednosti 400 EUR. Poleg tega pa so upravičeni še do brezplačnega koriščenja storitev UIP-a do trenutka ustanovitve lastnega podjetja.

Nagrade:

  1. nagrada: 6.000 EUR na TRR novoustanovljenega podjetja  (Adriatic Slovenica, Zadružna kraška banka)
  2. nagrada: prenosni računalnik HP (Saop) + brezplačna uporaba poslovnega spletnega programa MiniMax za 1 leto (Saop)
  3. nagrada: tablični računalnik (Mobitel) + naročnina Instant internet za 1 leto (Mobitel)

Več o prijavi in natečaju si preberite na naslednji povezavi.

Nazaj