Ekološkim podjetjem pomagamo osvojiti trg Ruske Federacije

05.01.2012

M-OST, kot pobudnik, v sodelovanju z JAPTI in Inštitutom za lesarstvo in trajnostni razvoj 9. januarja 2012, organizira ustanovno konferenco slovenskih podjetij, ki delujejo na področju ekologije in bi želeli sodelovati v ekoloških projektih na teritoriju Ruske Federacije in drugih držav bivše Sovjetske Zveze.

M-OST je že posedoval Pismo o nameri z rusko institucijo „Scentific and production Asociation Special Tehnologgies”, ki deluje v sklopu državne javne ustanove „Rostehnologiji” in je zadolžena za postavitev in vzdrževanje stalnega informacijsko -razstavnega centra „EKOPROJEKT” na Državni Akademiji za vodilne javne uslužbence „GASIS”. Podpisano je tudi že Pismo o nameri z mednarodno finančno korporacijo „Roman Capital”, ki je pripravljena pomagati investitorjem pri zapiranju finančnih konstrukcij pri izgradnji novih ekoloških projektov, posodabljanju oz. zamenjavi tehnologij in podobno.

Obstaja že kar nekaj novih inovativnih ruskih tehnologij, ki jih želijo ruska podjetja preko partnerjev implementirati na trg EU, kakor tudi izraženi interesi po sodelovanju pri izobraževalnih in znanstvenih ustanovah med Slovenijo in Rusijo.

Namen konference je, da se v sodelovanju s slovenskimi javnimi inštitucijami poskuša ustvariti javno-komercialni model, ki bo omogočal poglabljanje sodelovanja med ruskimi in slovenskimi partnerji in ustanovami in ustvarjal nove tržne priložnosti na področju ekologije. Udeležba na srečanju je brezplačna.

Organizatorji prosijo, da zainteresirana podjetja zaradi omejitve prostora pošljejo priloženo prijavnico na e-mail jogpAn.ptu/tj.

Konferenca se bo odvijala v veliki dvorani poslovnega centra na Tržaški cesti 330 v Ljubljani (kjer je tudi sedež podjetja M-OST), s pričetkom ob 9. uri.

Predvidena vsebina ustanovne konference:

 • Miran SETNIKAR, M-OST:
  1. Predstavitev potencialnih projektov in smernic programa
  2. SWOT ANALIZA skupnega nastopa
  3. ORGANIGRAM
  4. NACIN DELA
 • Dr.Črtomir TAVZES, Inštitut za lesarstvo in trajnostni razvoj::
  Oblike sodelovanja podjetij in inštitucij znanja na področju zmanjševanja okoljskega vpliva bivanja (gradnja in notranja oprema) – potencial sodelovanja za trajnostni razvoj
 • Vidko Filipič, JAPTI: Možnosti v Povolžju, možnosti pomoči R.Slovenije pri navezovanju novih stikov in projektov, vrste uslug JAPTI, Slovenskega poslovnega kluba v Moskvi …, možnosti za pridobitev nepovratnih sredstev (sejmi, promocija …)
 • Andrej Marko, M-OST: Predstavitev osnutka spletne strani za predstavitev slovenskih podjetij na informacijsko-razstavnem centru „EKOPROJEKT” na Državni Akademiji za vodilne javne uslužbence „GASIS"
 • Razno
Nazaj