6. Slovenski forum inovacij je odprl vrata

22.11.2011

6. Slovenski forum inovacij je odprl vrata na Gopodarskem razstavišču v Ljubljani. Predstavlja se 55 najboljših inovacij, 36 proizvodov, 14 storitev in 5 poslovnih modelov.

V okviru javnega poziva za oddajo izumov, invenciji in inovacij za izbor med najboljše inovacije 6. Slovenskega foruma invoacij se je prijavilo rekordnih 235 prijaviteljev. Med najboljših 55 se je uvrstilo:

  • 20 podjetij z inovativnim proizvodom,
  • 16 posameznikov, skupin oz. raziskovalno-razvojne institucije z inovativnim proizvodom,
  • 10 podjetij z inovativno storitvijo,
  • 4 posamezniki, skupine oz. raziskovalno-razvojne institucije z inovativno storitvijo,
  • 5 podjetij z inovativnim poslovnim modelom.

Celoten seznam razstavljenih inovacij je dosegljiv tukaj.

Dogodek bo uradno otvoril predsednik države dr. Danilo Tuerk, ob 10.00 uri. Sledi premierna predstavitev rezultatov raziskave Stanje industrijskega oblikovanja v Sloveniji, Ekonomske fakultete v Ljubljani.  

Forum je odprt oba dneva, od 10.00 do 17.00. Za vse obiskovalce je omogčen prost vstop. Poleg bogatega konferenčno-izobraževalnega programa, ki poteka na 4 prizoriščih, ponuja tudi bogat spremljevalni program. To je predstavitev nacionalnih podpornih institucij na Poti podjetniške zamisli, in različna brezplačna svetovanja v poslovnem in tehnološkem stičišču. Letošnja novost forum sta Mednarodni in Finančni emporium, ki nudita možnost individualnih brezplačnih razgovorov o vstopu na tuje trge, Finančni emporium pa o možnostih financiranja podjetniških projektov.

Celoten program prireditve je dosegljiv na naslednji povezavi.

Nazaj