6. Slovenski forum inovacij za vse okuse

21.11.2011

Obiščite 6. Slovenski forum inovacij, osrednjo slovensko prireditev o inovativnosti, ki bo potekala 22. in 23. novembra 2011 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Na njem se bo predstavilo 55 najboljših slovenskih inovacij, obiskovalcem pa bodo povsem brezplačno na voljo številne spremljevalne aktivnosti.

V tem času bodo namreč potekale številne delavnice, predavanja in okrogle mize, namenjene podjetnim in inovativnim posameznikom ter vsem, ki jih to področje zanima. Program prireditve je zasnovan raznoliko, saj pokriva tako teme, ki so posebej namenjene mladim s predavanji in animacijskimi delavnicami, poslovno-inovacijski program je namenjen že delujočim podjetjem, ločeno pa bo letos prvič potekal tudi mednarodni program za izvoznike, kjer bodo svoje aktivnosti predstavili slovenski poslovni klubi v tujini, medtem ko bodo imeli na Odprtem odru glavno besedo avtorji najboljših slovenskih inovacij.

Podroben program 6. Slovenskega foruma inovacij je na voljo na spletni strani www.foruminovacij.si.

Letošnji dogodek se še posebej posveča ustvarjalnim industrijam, zato se bo slovenski javnosti premierno predstavila tudi mednarodna razstava Silent Revolutions: Sodobno oblikovanje v Sloveniji, Muzeja za arhitekturo in oblikovanje, katere koordinatorja sta tudi JAPTI in Ministrstvo za gospodarstvo. Prav tako pa bodo na dogodku javnosti premierno
predstavljeni tudi rezultati raziskave Stanje industrijskega oblikovanja v Sloveniji, takoj po uradni otvoritvi prireditve, ki ji bo sledila slavnostna okrogla miza: 20 let države - 20 let ustvarjalnosti in inovativnosti.

Prireditev se bo zaključila s slavnostno podelitvijo nagrad najboljšim inovacijam v posamezni kategoriji (inovativni proizvod, inovativna storitev in inovativni poslovni model), letos bodo prvič podeljena tudi priznanja z vidika odličnosti ustvarjalnih industrij ter najbolj inovativno start up podjetje za najbolj inovativen izdelek ali storitev. Podelitev nagrad bo v
sredo, 23. novembra 2011 ob 16.15 na Odprtem odru.

Organizator Slovenskega foruma inovacij je Javna agencija Republike Slovenije za podjetništvo in tuje investicije (JAPTI) s finančno podporo Ministrstva za gospodarstvo.

 Nazaj