Med najbolj inovativnimi šolami na svetu tudi slovenska

14.11.2011

Zavod Antona Martina Slomška je prva slovenska šola, ki je bila izbrana za sodelovanje v projektu inovativnih šol »Pathfinder Schools«.

Šole Pathfinder Schools so vodilne na svetu pri modernizaciji izobraževanja s pomočjo sodobnih tehnologij ter pri uvedbi inovativnih načinov poučevanja in učenja, ki kar najbolje pripravijo učence na uspešno življenje v 21. stoletju. Letos je bilo za sodelovanje v projektu izbranih 65 novih šol, katerih predstavniki so se srečali na prireditvi Partners in Learning Global Forum, ki poteka med 7. in 10. novembrom v Washingtonu.
 
Microsoft je najavil 65 novih šol z vsega sveta, ki so bile zaradi odličnosti pri uporabi sodobnih tehnologij v izobraževanju izbrane za sodelovanje v projektu Pathfinder Schools. Med njimi je tudi Zavod Antona Martina Slomška, ki je tako postal prva slovenska izobraževalna institucija, vključena v Microsoftov projekt inovativnih šol. Zavod Antona Martina Slomška iz Maribora je center vseživljenjskega učenja (medgeneracijsko središče), ki pod svojim okriljem združuje Škofijsko gimnazijo, vrtec Montesori, glasbeno in baletno šolo, dijaški dom in študentske domove, načrtujejo pa tudi odprtje andragoškega centra in doma za ostarele. Zavod razvija vseživljenjsko učenje, ki ga prepleta z vključevanjem najsodobnejših didaktični pristopov in sodobnih informacijsko-komunikacijskih tehnologij.
 
Projekt Pathfinder Schools je del Microsoftovega izobraževalnega programa Partners in Learning for Schools in zaveze, da za preoblikovanje izobraževanja po vsem svetu v desetih letih nameni skoraj 500 milijonov ameriških dolarjev. Program nudi osnovnim in srednjim šolam dostop do strokovnjakov za izobraževanje ter jim pomaga pri odkrivanju, izmenjavi in uvedbi najboljših praks. Prav tako spodbuja oblikovanje skupnosti za sodelovanje in izmenjavo znanja ter šolam pomaga do boljšega razumevanja, kako lahko s pomočjo tehnologije izboljšajo poučevanje in učenje. Šolam, ki so bile prek zahtevnega postopka prijave izbrane v projekt Pathfinder Schools, je na voljo največ prednosti programa.   
 

Nazaj