KLS Ljubno najhitrejše rastoče podjetje

09.11.2011

Družba Dnevnik je na sklepnem izboru Gazela 2011, za najhitrejše rastoče slovensko podjetje v letošnjem letu podelila laskavi naziv, podjetju KLS Ljubno.

Podjetje se ukvarja z razvojem in proizvodnjo zobatih obročev vztrajnikov za avtomobilske motorje. KLS Ljubno kar 83-odstotkov izdelkov izvozi, z zobatimi obroči pa podjetje dosega kar 40 odstotkov evropskega in 12 odstotkov globalnega trga.

KLS Ljubno danes velja za enega najpomembnejših dobaviteljev avtomobilske industrije v svetovnem merilu. Potem ko se je podjetje ob osamosvojitvi soočilo s 94-odstotno izgubo trga, je KLS ne le preživel, temveč postal eden najpomembnejših dobaviteljev avtomobilske industrije v svetovnem merilu.

Kako jim je uspelo? Več kot 90-odstotkov proizvodnih procesov je robotiziranih in velja v splošnem za eno najbolj avtomatiziranih podjetij v panogi. Imajo izredno kakovost, le 1,8 reklamacije na milijon proizvodov, nenehno uvajajo inovacije in poleg novih izdelkov zelo povečujejo skupno produktivnost. V zadnjih treh letih za več kot 40 odstotkov. Več kot štiri odstotke celotnih letnih prihodkov vložijo v razvoj novega znanja in veščin zaposlenih ter razvoj izdelkov in proizvodnih procesov.

Nazaj