Z dvemi kosi podjetje Intra lighting do prestižnega priznanja za dizajn

14.10.2011

V Tokiu je slovensko podjetje Intra lighting prejelo prestižno priznanje Good Design Award za svoje novo svetilo Deux pièces.

Strokovno žirijo svetovno priznanega tekmovanja Good Design Award na področju industrijskega oblikovanja je slovensko svetilo prepričalo z izvirnimi rešitvami, odličnim oblikovanjem in vrsto tehnoloških prednosti. Japonski inštitut za promocijo dizajna že od leta 1957 podeljuje priznanja Good Design Awards. Sloviti znak G označuje številne izdelke po svetu, na Japonskem pa se za izdelke s tem znakom odloči skoraj polovica kupcev.

Strokovna žirija mednarodnega natečaja Good Design Award je med mnogimi prijavljenimi izdelki v kategoriji pohištvo in notranja oprema nagradila svetilo Deux pièces (slov. prevod: dva kosa) proizvajalca Intra lighting, kar je za podjetje največje strokovno priznanje v dvaindvajsetletni zgodovini. Toliko bolj, ker je japonsko priznanje med vsemi sorodnimi priznanji najbolj usmerjeno v uporabnost, učinkovitost in industrijsko naprednost izdelkov. Priznanje gre tudi državi Sloveniji, ki tako utrjuje svojo prepoznavnost na trgu dobro oblikovanih in vrhunsko izdelanih predmetov široke rabe. Podjetje Intra lighting sodeluje s številnimi slovenskimi in tujimi industrijskimi oblikovalci. Svetilo Deux pièces so zasnovali v belgijskem studiu Serge Cornelissen.

Razvojna usmeritev podjetja Intra lighting, ki prinaša nagrade, je usmerjena v visoko kakovost izdelkov in učinkovit razvoj novih izdelkov. Industrija svetil doživlja velike spremembe. Nove tehnologije, predvsem razvoj in presenetljivo hitra širitev uporabe tehnologije LED, omogočajo uspešno prilagajanje najpomembnejši sodobni zahtevi trga – učinkovitosti. Prihranki pri porabi energije in odgovorna izraba vseh resursov so le del širokega spektra prizadevanj za večjo učinkovitost svetil. Boljša in človeku prijaznejša osvetlitev, ki naj ima vse manj stranskih učinkov in naj hkrati povečuje kakovost bivanjskih prostorov, je velik globalni izziv. Kupce svetil pa zanima tudi ustrezno umeščanje svetil v prostor, enostavnost in zmanjševanje stroškov vzdrževanja ter učinkovitost naložbe skozi vso življenjsko dobo.

Z dvemi kosi podjetje Intra lighting do prestižnega priznanja za dizajn Nazaj