Rekordno število prijavljenih inovacij za 6. Slovenski forum inovacij

13.09.2011

Na javno povabilo k prijavi izumov, invencij in inovacij za 6. Slovenski forum inovacij je JAPTI prejel rekordno število prijav, in sicer kar 236.

Takšen odziv dokazuje, da Slovenski forum inovacij spodbuja ljudi k inovativnosti, idejam in iskanju inovativnih rešitev ter vliva optimizem, da Sloveniji kljub svetovni gospodarski in finančni krizi ne primanjkuje ustvarjalnega in inovativnega potenciala.

JAPTI je aprila letos objavil javno povabilo k sodelovanju v naboru inovacij v okviru 6. Slovenskega foruma inovacij, na katerega je prispelo 236 prijav (lani 176), od tega 50 v kategoriji inovativna storitev, 16 v kategoriji inovativni poslovni model in 170 v kategoriji inovativni proizvod.

Vse prijavljene inovacije bo ocenila 37-članska nacionalna strokovna komisija, sestavljena iz uglednih strokovnjakov z različnih tehnoloških in po¬slovnih področij, in naredila izbor 45 najboljših, ki se bodo predstavile na 6. Slovenskem forumu inovacij.

Tisti avtorji, ki so se ob prijavi odločili za osebno predstavitev, bodo lahko svoje izume, inovacije ali idejne predloge predstavili konec septembra oziroma v začetku oktobra. Končni rezultati bodo znani in javno objavljeni 20. oktobra 2011. Osrednja nacionalna prireditev inovativnosti pa bo potekala 22. in 23. novembra 2011 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Rekordno število prijavljenih inovacij za 6. Slovenski forum inovacij Nazaj