Mladi in nadebudni raziskovalci dosegajo lepe uspehe v tujini

23.08.2011

Kljub temu, da je za večino šolarjev čas počitnic, nekateri mladi in nadebudni mladi raziskovalci žanjejo izjemne uspehe na tekomovanjih po tujini.

V Istanbulu je med 5 in 11 julijem potekalo svetovno robotsko tekmovanje, RoboCop Junior 2011. Na tekmovanju sta se odlično odrezala dijaka Srednje elektro-računalniške šole Maribor (SERŠ) Bojan Potočnik in Tadej Tofant, ki sta v kategoriji RESQUE B z izdelavo njunega robota osvojila drugo mesto. Tekmovanja se je udeležilo 18 ekip iz 16 držav sveta.

V Bratislavi je med 19. in 23. julijem potekalo Svetovno srečanje mladih raziskovalcev, Expo-Sciences International 2011. Slovenijo je zastopal Gregor Nikolić, ravno tako dijak Srednje elektro-računalniške šole Maribor, ki je v kategoriji »Elektronika in mehanska tehnologija« za uspešno predstavitev projekta z naslovom »Inteligentna regulacija temperature v šoli in s tem privarčujem!« osvojil medaljo. 
 
Fantom ter mentorju Milanu Iviču in celotni sodelujoči ekipi Srednje elektro-računalniške šole Maribor (SERŠ) za dosežene rezultate iskreno čestitamo!
 
 

Nazaj