Horizon 2020 - nov EU program raziskav in inovacij

24.08.2011

Horizon 2020 – okvirni program raziskav in inovacij« je novi integrirani sistem financiranja, ki bo pokrival celotno področje financiranja raziskav in inovacij, ki ga trenutno omogočajo okvirni program za raziskave in tehnični razvoj, okvirni program za konkurenčnost in inovacije ter Evropski inštitut za inovacije in tehnologijo.

EU komisarka za raziskave in razvoj, ga.  Máire Geoghegan-Quinn je najavila novo ime za prihodnje sklade za raziskave in inovacije: "Horizon 2020 - the Framework Programme for Research and Innovation". To je ime za nov, integriran sistem financiranja, ki bo zajemal vse financiranja raziskav in inovacij so trenutno na voljo v okviru okvirnega programa za raziskave in tehnični razvoj, program za konkurenčnost in inovativnost (CIP) in Evropski inštitut za inovacije in tehnologijo (EIT ). Te različne vrste financiranja, bodo vključeni v usklajen in prožen način.

Financiranje raziskav in inovacij bo jasno osredotočeno na reševanje svetovnih izzivov, odpravljena bo nepotrebna birokracija, dostop do programov in sodelovanje pa bosta enostavnejša.  Te različne vrste financiranja bodo združene na skladen in prilagodljiv način.

Več informacij o programu najdete na naslednji povezavi.

 


 

Nazaj