Slovenske inovacije žanjejo uspeh v Silicijevi dolini

10.08.2011

Slovenska podjetnika Bojan Bernard Boštjančič in Peter Kuhar sta v Silicijevi dolini navdušila investitorje, ki so v njuno aplikacijo za pametne telefone, vložili dva in pol milijona dolarjev.

Aplikacija "Instant Heart Rate", ki meri srčni utrip med vadbo kar preko mobilnega telefona, sta mlada inovatorja sprva ponudila uporabnikom iPhona, nato pa še uporabnikom pametnih telefonov z operacijskim sistemom Android, ki si ga je v prvih devetih mesecih naložilo že 8 milijonov uporabnikov. Podjetnika bosta prihodke namenila za razvoj linije novih aplikacij, ki zdaj vključuje že dve novi aplikaciji, Stress Check in Stress Doctor.

Inovatorja, lastnika podjetja Azumio, sta nad uspehom in priljubljenostjo aplikacije presenečena, saj za marketing nista namenila niti dolarja, tako da je to eden od dokazov, kako pomembno vlogo imajo pri spremljanju in izboljševanju zdravja tudi naprave, kot so pametni telefoni. Mobilna tehnologija ima zelo pomemben vpliv na življenje ljudi, tudi njihov pristop do zdravja. Pomembna je tudi enostavnnost rešitve. Njihovi uporabniki so bolniki in športniki, ki si želijo stalnega spremljanja in povratne informacije o delovanju njihovega srca.

Aplikacija Instant Heart Rate sicer deluje povsem enostavno, tako, da uporabnik palec položi na kamero, kaj vse ponuja aplikacija, pa si lahko pogledate v videu.

 


 

Nazaj