Želite sodelovati v evropskih razvojnih projektih?

29.07.2011

Gospodarska zbornica Slovenije skupaj z Ministrstvom za znanost, tehnologijo in visoko šolstvo (MVZT) pripravlja informativni dan za aktualne razpise 7. okvirnega programa Evropske unije.

V okviru mreže za uspešno črpanje evropskih sredstev, ki je bila med člani SGRZ ustanovljena marca 2009, SGRZ v sodelovanju z GZS in Ministrstvom za znanost, tehnologijo in visoko šolstvo RS organizira na GZS 1. in 2. septembra 2011 informativne dneve, na katerih bodo predstavljeni posamezni razpisi 7. okvirnega programa, organizirali pa bomo tudi t.i. projektne borze, kjer bi predstavili projektne ideje udeležencev ter se dogovarjali o potencialnih skupnih projektih.

Namen informativnih dni je predstaviti posamezne razpise, prioritetna področja razpisov, pogoje sodelovanja na razpisih ter predvsem predstaviti konkretne ideje udeležencev projekta ter jih povezati v potencialne projektne konzorcije.

Dogodek je dvodneven in se bo odvijal v prostorih GZS, Dimičeva 13, 1000 Ljubljana. Prvi dan, 1. septembra 2011 bodo nacionalni koordinatorji in drugi predstavniki predstavili razpise iz naslednjih področij:

 1. Mala in srednja podjetja,
 2. Promet
 3. Okolje
 4. Energija
 5. Regije znanja in raziskovalni potencial
 6. Varnost

Drugi dan, 2. september 2011 bodo predstavljena sledeča področja:

 1. ICT – informacijska in komunikacijska tehnologija
 2. Znanje v družbi ter družbene vede in humanistika
 3. Hrana in prehrana, kmetijstvo, ribištvo in biotehnologija
 4. Nanoznanosti, nanotehnologije, materiali in nove proizvodne tehnologije
 5. Vesolje

Celoten program je dosegljiv na naslednji povezavi.

Zaželjeno je, da udeleženci- podjetja in druge organizacije ali posamezniki, pripravijo projektne ideje, ki jih želijo predstaviti ob tej priložnosti.

Udeležbo sporočite na elektronski naslov: jogpAtcsb/cf. Udeležba je brezplačna.

Nazaj