Intra z vlaganjem v razvoj v vzponu

17.06.2011

V podjetju Intra lighting, ki ga vodita zakonca Furlan, so v začetku junija odprli laboratorij za meritev svetilnosti svetilk, ki je edinstven v vsej jugovzhodni Evropi.

Naložba v laboratorij je vredna dobrih 1,8 milijona evrov, dokončana pa je tudi z državno pomočjo. Podjetju družbi prinaša vpis na prestižni seznam proizvajalcev svetilk z lastnim fotometričnim laboratorijem, obenem pa ponuja priložnost za znanstveni razvoj razsvetljave s čim boljšimi izkoristki.

Čeprav podjetje sodi v gradbeno panogo, so obeti po besedah Furlana dobri. V letu 2009 so beležili 23 % padec prihodkov od prodaje, v letu 2010 pa so beležili že 5 % rast. Odlično jim kaže tudi v letošnjem letu saj imajo vse večje povpraševanja po novih aplikacijah in pričakujejo 35 % rast.

Prizadevajo si za proizvodnjo svetil ki so energetsko učinkovite. Z njihovimi inovativnimi in energetsko učinkovitimi izdelki že zagotavljajo tudi od 87 % do 92 % izkoristke. Dobičke podjetja, ki so se do leta 2009 vrteli med 800.000 in 1,4 milijona evrov, zdaj zmanjšujejo vse večji pritiski na cene vhodnih materialov. S svojimi izdelki so prisotni na trgih 41 držav, priložnosti in perspektive pa v podjetju vidijo na trgih zunaj Evrope, predvsem na Bližnjem vzhodu. Intra lighting zaposluje več kot 300 delavcev.

 

Nazaj