Družbeno odgovornim podjetjem se podeljuje nagrada Horus

05.08.2011

Inštitut za razvoj družbene odgovornosti in PRSS – Slovensko društvo za odnose z javnostmi v partnerskem sodelovanju s številnimi strokovno-interesnimi organizacijami sta objavila razpis za nagrado Horus, ki jo podeljujejo za družbeno odgovornost.

Nagrada je namenjena predvsem podjetjem, ki se zavedajo družbene odgovornosti in jo vključujejo v svoje poslovanje: v odnosu do okolja, do svojih zaposlenih in drugih déležnikov podjetja – poslovnih partnerjev in širše družbe – ter pri razvoju izdelkov in storitev. Še posebno pomembno pa je, da jo podjetja vključujejo v strateško vodenje in v svoje poslovanje.

Poslanstvo nagrade je spodbujati celovitost v razmišljanju, inovativnost v delovanju in odgovornost pri poslovanju slovenskih podjetij, vsako leto želijo dodati poleg podjetij še kakšno drugo področje, kot so na primer neprofitne organizacije, javna uprava. Letos bodo ob kategoriji podjetja poskusili dodati še kategorijo zavodi.

Podelili bodo tudi posebno priznanje in sicer za novinarja/ko, ki s svojim delom vidno pomaga razširjati koncept družbene odgovornosti in osveščati o njenem pomenu, v kratkem pa se obeta razpis tudi za podjetnika s slovenskimi koreninami v zamejstvu in po svetu, ki je aktiven na področju družbene odgovornosti in izkazuje povezanost s Slovenijo ter pomaga spodbujati mlade k razvoju na tem področju.

Komisija pri ocenjevanju prijavljenih podjetij ocenjuje dejavnosti podjetij na področjih – zaposleni, skupnost, okolje, odnosi na trgu pa tudi vodenje, saj je pomembno, kako vodstvo v menedžerskem smislu uveljavlja družbeno odgovornost podjetja interno in eksterno. Ocenjuje se vključenost družbene odgovornosti v strategijo podjetja, vključevanje udeležencev, akcijske načrte na tem področju ter merjenje učinkov in poročanje o družbeni odgovornosti.

Podjetja se lahko prijavijo do 20. septembra 2011.

Več podrobnosti o razpisu najdete na naslednji povezavi.

Nazaj