Izbor za Znanstvenico leta 2011

01.06.2011

Letošnji izbor Znanstvenice leta je že peti po vrsti. Revija Jana želi z njim približati ljudem tako znanost kot tudi izjemne ženske, uspešne slovenske znanstvenice, ki v svetu pogosto veljajo za vodilne strokovnjakinje, doma pa so nemalokrat po krivici skoraj prezrte.

Organizatorji s ponosom tudi letos predstavljajo 7 raziskovalk, vrhunskih strokovnjakinj z različnih področij znanosti, ki svoja odkritja in dosežke tako ali drugače uspešno prenašajo v naša življenja, obenem pa dejavno sodelujejo pri promociji znanosti in vzgoji kadrov. To so:

  1. Dr. Neža Finžgar,
  2. Dr. Zala Jevnikar,
  3. Dr. Vesna Leskošek,
  4. Prof. dr. Barbara Malič,
  5. Prof. dr. Darja Mihelič,
  6. Prof. dr. Jana S. Rošker in
  7. Prof. dr. Majda Žigon.

Za izbor nominirank je tudi letos poskrbela komisija pod okriljem Ministrstva za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo, ki jo je vodila dr. Jana Kolar, generalna direktorica Direktorata za znanost in tehnologijo na omenjenem ministrstvu, ter Gospodarske zbornice Slovenije, s katere je pri izboru sodelovala Alenka Avberšek, izvršna direktorica za zakonodajo in politike pri GZS.

Vabljeni na prireditev ZNANSTVENICA LETA,  po izboru bralk in bralcev revije Jana. Slavnostna razglasitev bo 14. junija 2011 ob 19. uri, v dvorani A – Triglav Gospodarske zbornice Slovenije.

Organizatorji prosijo, da svojo udeležbo potrdite na e-naslov Tjnpob/SbubkAh{t/tj oz. preko elektronske prijavnice, najkasneje do 10.6.2011.

 

Nazaj