Z boljšo razsvetljavo do nižjih stroškov

24.05.2011

Kako je to možno? Philips ponuja novo rešitev za optimalnejše učne pogoje učencev z implementacijo razsvetljave, SchoolVision.

Danes dopoldne je na ljubljanski Vegovi srednji šoli potekala slavnostna otvoritev učilnice s prenovljeno razsvetljavo Philips SchoolVision, prve v tem delu Evrope, ki ima razsvetljavo posebej prilagojeno učnemu procesu in ki v učilnico vnaša dinamiko dnevne svetlobe ter z njeno pomočjo izboljšuje pogoje za učenje.
 
Učilnico so slavnostno otvorili dr. Igor Lukšič, minister za šolstvo in šport, veleposlanik Kraljevine Nizozemske Jos Douma, Silvester Tratar, ravnatelj Vegove in Aleš Naglič, vodja programa razsvetljava pri Philips Slovenija.
 
Sistem Schoolovision, s katerim lahko učitelj na preprost način nadzira vzdušje v učilnici in vpliva na pripravljenost učencev na različne delovne naloge, za Vegovo pomeni kar za 75 odstotkov nižjo porabo električne energije, s čimer bo šola samo pri tej učilnici privarčevala okrog 500 eur na leto, hkrati pa bodo ogljični odtis zmanjšali za kar dve toni na leto.
 
Poseben sistem razsvetljave SchoolVision je šoli doniralo podetje Philips Slovenija. 
 
Več informacij o sistemu SchoolVision pa je na voljo tudi na www.philips.com/SchoolVision.

Nazaj