Z najboljšimi poslovnimi načrti na Start:up 2011

01.04.2011

Podjetje DiaGenomi je zmagalo na tekmovanju za najboljši poslovni načrt, ki ga tradicionalno pripravlja Tehnološki park Ljubljana.

DiaGenomi d.o.o. je mlado, visoko tehnološko podjetje, ki prinaša storitve in rešitve na treh različnih področjih molekularne biologije. Podjetje nudi genetske analize raka dojke in debelega črevesja, ki omogočajo učinkovitejše, hitrejše in posamezniku prilagojeno zdravljenje, poleg tega pa nudi tudi genetske analize kardiovaskularnega sistema, ki posamezniku pokažejo smernice za bolj zdrav življenjski slog. DiaGenomi je vpet tudi v bazično, znanstveno-raziskovalno delo na področju metabolizma holesterola, mehanizmov raka in populacijskih študij.

Prizadevajo si, da bi podjetje v prvih treh letih imelo dovolj prihodkov, da bi bilo sposobno učinkovito investirati v razvoj novih tehnik ter razvoj dejavnosti same. Menijo, da brez bazičnega in aplikativnega razvoja ni novih in inovativnih rešitev, ki bi jih bilo mogoče uporabiti v medicini. Zato nameravajo velik del prihodkov namenjati razvoju in raziskavam na vseh področjih, s katerimi se ukvarjamo. Njihov cilj je ponuditi uveljavljene diagnostične teste, ki bodo posameznikom pomagali do kakovostnejšega načina življenja. Sodelujejo tudi že s prvimi investitorji , na primer podjetje Labena, so postali tudi njihovi mentorji in strateški partnerji.

Podjetniški tim sestavljata farmacevt in biolog, ki zaključujeta doktorski študij na ljubljanski Medicinski fakulteti, ter doktorica znanosti s področja molekularne biologije. Vsi člani skupine so dejavni na področju molekularne biologije in sistemske biologije, ki vključujejo raziskave na področju rakavih obolenj, motenj pri psihiatričnih bolnikih in področju cirkadianega uravnavanja metabolnih poti. Kot mladim raziskovalcem na področju biomedicine so za njihov uspeh in podporo zaslužni tudi njihovi mentorji, prof. dr. Radovan Komel, prof. dr. Damjan Rozman ter doc. dr. Nataša Debeljak.

Vseh 11 poslovnih načrtov, ki so sodelovali na tekmovanju na Tehnološkem parku v Ljubljani, bo sodelovalo tudi na tekmovanju za Slovenski start:up, ki ga je finačno podprl JAPTI.

Slovensko start-up podjetje bodo  razglasili 20. aprila na konferenci PODIM. Zmagovalno start-up podjetje bo prejelo 10 tisoč evrov  za financiranje razvoja podjetja ter udeležbo na enoletnem podjetniškem usposabljanju CEED Top Class. Prijavljena podjetja so, kot je pojasnil Lapajne, za uresničitev in razvoj svoje podjetniške ideje skupaj iskala nekaj manj kot šest milijonov evrov kapitala, v štirih letih pa je na Start:up Slovenija sodelovalo že131 start-up podjetij.

Z najboljšimi poslovnimi načrti na Start:up 2011 Nazaj