Lov na priznanje TARAS je odprt

28.03.2011

TARAS je priznanje za najuspešnejše sodelovanje znanstvenoraziskovalnega okolja in gospodarstva na področju inoviranja, razvoja in tehnologij.

TARAS je tisti, ki se upira, je drzen in daljnoviden. Kipec TARAS je bil prvič podeljen na Industrijskem forumu IRT 2010, prejela pa sta ga podjetje Domel in programska skupina Sistemi in vodenje Instituta Jožef Stefan za uspešno sodelovanje pri razvoju Sistema za avtomatsko končno kontrolo elektromotorjev za sesalnike. Priznanje TARAS je namenjeno tistim, ki prepoznavajo potrebe jutrišnjega dne že danes, ki inovirajo in uvajajo spremembe v svoj proizvodni proces.

Kipec je delo oblikovalke Nine Mihovec, Wilsonic, d. o. o. Podjetje Akrapovič, d. d, pa ga je izdelalo iz titana po najsodobnejšem postopku ulivanja.

Izhodišče za priznanje je vizija Industrijskega foruma IRT, ki želi v proizvodnem, razvojnoraziskovalnem in izobraževalnem okolju spodbuditi inovativnost, razvojno usmerjenost in tehnološko odličnost, kot pomembne dejavnike uspešnosti in boljše kakovosti življenja.

Priznanje podeljuje organizator Industrijskega foruma IRT in izdajatelj strokovne revije IRT3000. Priznanje je namenjeno spodbujanju sodelovanja med raziskovalnimi organizacijami in skupinami ter razvojnimi skupinami v industriji in gospodarstvu. Predmet razpisa za priznanje TARAS je izdelek, rešitev ali storitev, ki je bila v celoti ali v bistvenem delu razvita v sodelovanju med partnerjem iz znanstvenoraziskovalne sfere in naročnikom iz gospodarstva.

Več o postopku prijave in izbire je na www.forum-irt.si/priznanje-taras

Pomembni datumi:

  • 21. april 2011: zaključek razpisa
  • 6. junij 2011: podelitev priznanja


 

Nazaj