V Silicijevo dolino po investicijo

10.01.2011

Zavod Hekovnik s projektom Brezmejnik vabi vsa visokotehnološka podjetja k prijavi na izbor podjetij za generacijo 2011.

Projekt Brezmejnik (ang. BoundBreaker) je namenjen mladim ekipam in podjetjem v začetnih fazah razvoja na področjih visokih tehnologij. Omogoča jim pripravo za vstop na globalni trg v Silicijevi dolini. Celotni cikel obsega:

  • 10 celodnevnih delavnic,
  • najmanj 5 dvournih individualnih terminov,
  • obisk londonskega foruma in
  • 2 – 3 mesečni obisk Silicijeve doline.

Delavnice obsegajo celotni cikel priprav podjetij na vstop investitorjev t.j. vse od pozicioniranja do investicijske dokumentacije in medijske prisotnosti. 

Individualni termini so namenjeni predvsem pozicioniranju visokotehnoloških podjetij za globalni trg. To obsega iskanje idealnega poslovnega modela, ključnih strank oz kupcev, primernih investitorjev ter drugega. V vmesnih pripravah bodo izbrani podjetniki obiskali londonske investicijske forume z namenom preverjanja pripravljenosti podjetnikov za nastop pred investitorji.
 
Izbor podjetij se bo zaključil 1. februarja 2011, v vmesnem času pa bo potekalo izobraževanje in predstavitev izbora po vsej Sloveniji.

Konec avgusta bodo najbolje pripravljene podjetniške ekipe obiskale Silicijevo dolino, kjer bodo prebile do tri mesece. V tem obdobju bodo v okviru projekta Brezmejnik svoja podjetja predstavili investitorjem na forumih, mreženjih in dveh slovenskih dogodkih.
 
Cena celotnega izobraževanja je 3.000 EUR + 500 EUR / mesec bivanja v Silicijevi dolini. V ceni je vključeno izobraževanje in obisk vseh pripravljenih dogodkov v Sloveniji in tujini (London, Silicijeva dolina). V kolikor zanimive in perspektivne podjetniške ekipe ne bodo zmogle zgoraj omenjene investicije bodo organizatorji poiskali možnost financiranja oz. druge rešitve za zagotovitev njihove udeležbe.
 
V času prijave bodo po Sloveniji organizirane brezplačne delavnice na temo tveganega kapitala in prodora na globalni trg, na katerih bodo predstavljene podrobnosti o razpisu. Več informacij o projektu in prijavni obrazec se nahaja na spletnem mestu www.brezmejnik.si
 

Nazaj