Evropska nagrada oblikovanja za vse generacije

24.12.2010

Evropski ekonomski in socialni komite razpisuje drugo tekmovanje za oblikovanje inovativnega, trajnostnega in funkcionalnega proizvoda, s poudarkom na splošni javnosti oz. oblikovanju za vse generacije.

»2011 European Design Award za trajnostno sedanjost" je naslovljena na študente oblikovalce in vse druge strokovnjake oblikovalce iz vseh 27 držav članicah EU in se osredotočajo na pomembno vprašanje Medgeneracijske solidarnosti v času staranja prebivalstva.

Udeležence pozivajo k soočanju s precej večjimi globalnimi spremembami, z ustvarjanjem inovativnih in ustreznih rešitev v smislu "večni design". Zaželena je udeležba pri oblikovanju (končni uporabniki, ki sodelujejo v procesu načrtovanja) in / ali co-design ( navzkrižne generacije preko team buildinga - sodelovanje mladih in starejših oblikovalcev).

Generalni direktorat za podjetništvo in industrijo pri Evropski komisiji in CUMULUS (Mednarodno združenje univerz in visokih šol za umetnost, oblikovanje in medije) so združili moči, da bi povečali komunikacijo in povečati vpliv evropskih institucij in organizacij pri sodelovanju v trajnostnem oblikovanju preko dobrih praks in inovacij.

Z omenjeno nagrado namerava Evropski ekonomsko-socialni odbor  izboljšati globalno zavedanje o socialni in civilni družbi. Zmagovalni objekt bo izdelan v omejeni nakladi in se bo distribuiral kot del komunikacijske strategije v letu 2012, ki je evropsko leto aktivnega staranja in medgeneracijske solidarnosti.

Registracija za udeležence je odprta od 15. november 2010 do 30. maj 2011 brez registracije in brez pristojbine. Po roku oddaje bo mednarodna strokovna žirija pregleda vse projekte in razglasila zmagovalce v juliju 2011.

Redne posodobitve in prevod razpisa za vpis v vse jezike EU bo na voljo na www.design-competition.eesc.europa.eu. Mi bi cenil, zelo veliko, če bi nas lahko podprete z objavo EESC Design Enajst RAZPIS ZA PRIJAVE v vaše sporočilo za organ.

 

Za več informacij se obrnite na:
Sylvia Binger
Telefon: +32-2-546 8305
E-pošta: eftjho.dpnqfujujpoAfftd/fvspqb/fv

Več informacij na: http://design-competition.eesc.europa.eu

Evropska nagrada oblikovanja za vse generacije Nazaj