Tuji investitorji namenili 3 milijone dolarjev slovenski Zemanti

19.11.2010

Globalno podjetje Zemanta, redni član Tehnološkega parka Ljubljana, s sedežema v New Yorku in Ljubljani, je prejelo tri milijone dolarjev za širitev poslovanja s strani skladov tveganega kapitala Eden Ventures (UK) in Union Square Ventures (NY).

Zemanta bo s temi sredstvi financirala agresivno širitev prodaje v ZDA in  popolnitev razvojne ekipe v Ljubljani. V Zemanti upajo, da se bodo izzivom novih tehnoloških rešitev, ki jih prinašajo novi posli in investicije, lahko soočali z ambicioznimi inženirji iz Slovenije.  

Podjetje, ki ima glavni razvojni center v Ljubljani, je prejelo že več mednarodnih priznanj za tehnološko odličnost. Nazadnje aprila letos, ko je neodvisna medijska organizacija Viewchange iz Los Angelesa, ki jo podpira Bill in Melinda Gates Foundation, označila Zemanta storitve za "vodilne na trgu semantičnih tehnologij", v konkurenci podjetji kot so Reuters in Yahoo.

Zemanta svojim uporabnikom, blogerjem, priporoča zanimive vsebine, ki jih le-ti lahko uporabijo v svojih člankih. S tem sodelujejo v omrežju vsebin, ki ga Zemanta trži podobno kot so se nekoč časopisi. Med strankami Zemante so danes medijske organizacije kot so Yahoo, Hachette (lastniki Elle Magazine) in AOL, med najbolj vidnimi uporabniki pa najdemo Forbes, Washington Post, Wired in Discovery.

 

Nazaj