Pipistrel najboljše inovativno evropsko podjetje 2010

17.11.2010

Med več kot 15 tisoč prijavljenimi podjetji je komisija, ki odloča o prejemnikih evropskega poslovnega priznanja European Business Awards, ajdovski družbi Pipistrel podelila priznanje za najbolj inovativno podjetje v Evropi.

Nagrade so letos podeljevali v desetih kategorijah, Pipistrel pa je dobil nagrado za najbolj inovativno podjetje. Podjetje je bilo nominirano tudi v kategoriji za najbolj okoljsko zavedno podjetje.

Na tekmovanje za eno najprestižnejših nazivov European Business Awards v Evropi se je Pipistrel prijavil, potem ko so družbo na tekmovanje opozorili iz fundacije, ki podeljuje priznanja. Prijavilo se je preko 15.000 različno velikih podjetij iz različnih panog in vseh držav članic EU. Izmed vseh prijavljenih je nato 51 sodnikov ocenjevalcev izbralo 395 tistih podjetij, ki so se uvrstila v nadaljnje tekmovanje.

V vsaki kategoriji so nato izbrali deset prejemnikov častnega traku ter med njimi kasneje izbrali zmagovalce. Še pred današnjo razglasitvijo najboljših so morala izbrana podjetja posebni komisiji v Londonu predstaviti svoje dosežke.

Kot je takoj po podelitvi povedal solastnik in direktor podjetja Pipistrel Ivo Boscarol, mu ta nagrada pomeni največ od vseh doslej prejetih priznanj, saj je podjetja ocenjevala 51-članska neodvisna komisija strokovnjakov iz različnih držav, na katero je nemogoče vplivati.  

 

Nazaj