Veliko zanimanje za delavnice za mlade raziskovalce

26.10.2010

Ljubljanski univerzitetni inkubator zaradi velikega zanimanja razpisuje še peti krog delavnic za mlade raziskovalce v letošnjem letu.

V sklopu štirih predavanj boste lahko prisluhnili vsebinam, ki vas bodo zagotovo navdušile nad podjetništvom. Delavnice bodo potekale 29. in 30. novembra ter 6. in 7. decembra v prostorih LUI med 16. in 19.30. uro.

Inkubator ima pomembno vlogo povezovanja znanja z gospodarstvom, zato organizirajo delavnice 'Podjetni raziskovalci', s pomočjo katerih želijo spodbujati podjetništvo tudi v raziskovalni sferi in mladim raziskovalcem omogočiti alternativo na njihovi karierni poti. Delavnice obsegajo osnovna podjetniška znanja, ki bi jih moral pravzaprav obvladati vsak posameznik, ne glede na to ali se s podjetništvom neposredno ukvarja. Cilj projekta je navdušiti tudi raziskovalce, da začnejo svoje projekte in raziskave bolj tržno obravnavati, s tem pa želimo povečati pretok znanja v gospodarstvo in obratno.

Na podjetniških delavnicah in predavanjih bodo udeleženci osvojili pomembna podjetniška znanja, uporabna tudi pri raziskovalnem delu. Še posebej jim bodo vsebine delavnic pomagale pri udejanjanju in trženju podjetniške ideje ali inovacije.

Sredstva za organizacijo in izvedbo delavnic delno financira Javna agencija za podjetništvo in tuje investicije.

 Vir: Spletna stran LUI

Nazaj