Hiter razvoj in izdelava - izziv za napredne

22.09.2010

Sodobne tehnologije, ki jih dnevno uvajamo v delovne procese, so iz dneva v dan naprednejše. Omogočajo nam vedno hitrejše, boljše in učinkovitejše rešitve, ki optimizirajo naš čas in stroške, povečujejo našo produktivnost in konkurenčnost, ter tako olajšajo pot od ideje do končnega izdelka.

Strokovna konferenca Hiter razvoj in izdelava ponuja znanja, ki vam bodo res olajšala to pot. V dopoldanskem delu bo potekala skupna predavanja za vse udeležence, popoldanska predavanja pa bodo razdeljena v dva panela. Predavali bodo priznani slovenski in tuji strokovnjaki s področij CAD (Computer Aided Design) in DSSP (Digital Shape Sampling and Processing), in sicer tako iz znanstvene kot iz gospodarske sfere, ki bodo poleg trendov ter najnovejših procesov in tehnologij predstavili tudi mnoge uspešne primere iz prakse.

Na predstavitvenih prostorih se bodo tekom konference odvijale predstavitve procesov in orodij za hiter razvoj ter izdelavo prototipov in končnih izdelkov, in sicer si boste lahko v živo ogledali procese 3D tiskanja, 3D skeniranja in 3D modeliranja. Po končanih predavanjih si boste lahko ogledali še laboratorij LABOD in njegovo najnovejšo opremo, napravo za hitro prototipiranje ZBuilder Ultra, ter opremo laboratorija LECAD, ki se oba prav tako nahajata v prostorih Fakultete za strojništvo v Ljubljani. Poleg predstavitvenih prostorov bo v avli fakultete postavljena tudi razstava uspešnih primerov iz prakse Fakultete za strojništvo Ljubljana in partnerjev iz gospodarstva. 

Udeležba na konferenci je brezplačna, vendar pa so kapacitete predavalnic, predstavitvenih prostorov in laboratorijev omejene, zato se bo treba na konferenco predhodno prijaviti. Prijavnico s programom konference je dosegljiva na spletni strani 3dt.si.

Konferenco organizira Univerza v Ljubljani, Fakulteta za strojništvo, podjetje IB-PROCADD d.o.o. ter Inovacijsko-razvojni inštitut Univerze v Ljubljani, v prostorih Fakultete za strojništvo na Aškerčevi 6 v Ljubljani

Odkrijte najhitrejše poti od ideje do končnega izdelka, soočite se z izzivi prihodnosti in jih uresničite!

Več informacij:
 
Katja Bučan, IB-PROCADD d.o.o.
E: lcvdboAjc.qspdbee/tj
T: +386 1 565 72 50
 
Manca Poglajen, Inovacijsko-razvojni inštitut UL
E: nbodb/qphmbkfoAjsj/voj.mk/tj
T: +386 1 241 86 51


Nazaj