Noč raziskovalcev

21.09.2010

Ta petek 24. septembra, se bo v Mariboru odvijala Noč raziskovalcev. Letošnji nosi naslov: En poklic - več karier.

Sodoben čas zahteva tudi od raziskovalcev nenehno prilagajanje, iskanje novih izzivov in poti, tudi poklicnih. Kaj vse se bo dogajalo?

  • na treh prizoriščih se bodo predstavili raziskovalke in raziskovalci domala z vseh članic mariborske univerze,
  • v Kibli bodo potekala predavanja in glasbeni program, 
  • Botanični vrt pa bo na ta dan odprl vrata tudi v nočnih urah,
  • v Europarku se bodo odvijale delavnice, eksperimenti in predstavitve, namenjene pa bodo vsem starostnim skupinam.

Organizatorji obljubljajo, da se bo za vsakogar našlo kaj zanimivega.. Letošnja Noč raziskovalcev 2010 bo pospremljena tudi s predstavitvenim filmom, ki so ga posneli študentje Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko in člani filmskega društva Film Factory - Filmfactory.si . Program si je mogoče ogledati na spletni strani: http://nocraziskovalcev.uni-mb.si/ .

Vsa ta leta je rdeča nit projekta dejstvo, da so raziskovalci med nami, da se prav nič ne razlikujejo od drugih ljudi, jih pa bogati sposobnost drugačnega razmišljanja, drugačnega pristopa k reševanju številnih vprašanj tako v naravnem okolju kot v družbenem. Letos si bo mogoče podrobneje ogledati številne poklicne možnosti raziskovalcev - od samozaposlitve do vključevanja v gospodarstvo. T

Letos bodo pri projektu sodelovali poleg fakultet tudi Podjetniški inkubator Univerze v Mariboru, Tovarna podjemov, kot eden izmed prvih tovrstnih projektov v Sloveniji, ki se se mu pridružuje Mrežni podjetniški in univerzitetni inkubator Savinjske regije.. Predstavljene pa bodo tudi možnosti v okviru Mrežnega spin-Off inkubatorja Univerze v Mariboru.


 

Nazaj