GZS že osmič nagradila najboljše inovacije

16.09.2010

Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) je danes podelila priznanja za najboljše inovacije lanskega leta.

Podelili so 17 zlatih, 24 srebrnih in 12 bronastih priznanj, inovacije iz preteklih let, ki ustrezajo pogojem razpisa Evropske komisije, pa bo do konca septembra predlagala za kandidaturo za Evropskega izumitelja leta, so sporočili iz GZS.

Z zlatimi priznanji so bila nagrajena podjetja Domel, Acroni, Seaway group, BSH hišni aparati, MM Partner, Maremico, Argas, MSX raziskovanje in razvoj, Metal Ravne, Trimo, Eti (tri zlata priznanja), Krka (dve zlati priznanji), Kolpa in Kemijski inštitut.

Generalni direktor GZS Samo Hribar Milič je ob tej priložnosti poudaril pomen inovativnosti za izhod iz krize in dvig konkurenčnosti slovenskega gospodarstva. Pri tem je poudaril vlogo GZS, ki že več kot desetletje sistematično vzpodbuja inovativnost v gospodarstvu.

Letošnja podelitev priznanj najboljšim inovacijam na nacionalni ravni je že osma po vrsti. GZS je letos prejela več kot 290 prijav, pri tem pa je sodelovalo preko 700 inovatorjev iz slovenskih podjetij. V vseh letih je na natečajih sodelovalo več kot 2500 inovatorjev.

GZS je pred podelitvijo priznanj za najboljše inovacije leta 2009 v okviru Dneva inovativnosti organizirala tudi seminar o trženju inovacij v mednarodnem prostoru, kjer je predstavila možnosti in pristope k trženju inovacijskih rešitev in slovenskega znanja na mednarodnem tržišču. 

 Vir: STA

Nazaj