Javni razpis za evropskega izumitelja leta 2011

20.09.2010

Nagrado za evropskega izumitelja leta, najvišje evropsko odlikovanje za izumitelje z vsega sveta, podeljujeta Evropska komisija in Evropski patentni urad.

Od leta 2006, ko je bila prvič podeljena, je hitro pridobila sloves ene najprestižnejših nagrad te vrste. Sebe ali drugega lahko prijavi vsakdo – posamezniki, manjša in večja podjetja, univerze, raziskovalne ustanove. Visoko strokovna mednarodna žirija, sestavljena iz podjetnikov, direktorjev, znanstvenikov, raziskovalcev, investitorjev in novinarjev, bo ocenila predlagane izume glede na stopnjo inventivnosti, praktično uporabljivost, tržni uspeh, gospodarski in družbeni doprinos ter doprinos k izboljšanju kakovosti vsakdanjega življenja in varstva okolja. Nato bo nominirala  tri finaliste v vsaki od petih kategorij (industrija, manjša in srednja podjetja, raziskovalna dejavnost, neevropske države in življenjski dosežek), ki bodo povabljeni na svečano podelitev nagrad. Na tej svečanosti, ki bo potekala tokrat maja v Budimpešti, bodo razglašeni končni nagrajenci.

Rok za prijavo je do 30. septembra 2010.

Prijavite se lahko sami ali nekoga iz vaše organizacije z obrazcem, ki je dosegljiv na naslednji povezavi. Lahko pa inovatorja le predlagate z naslednjim obrazcem. Obrazce laho pošljete po elektronski pošti: fvspqfbo.jowfoupsAfqp/psh ali na naslov:

European Inventor Award
c/o European Patent Office
80298 Munich
Germany

Več informacij je dosegljivih na naslednji povezavi.

Nazaj