Zemanta na vseh največjih blogerskih platformah

31.08.2010

Slovensko podjetje Zemanta, s sedežema v New Yorku in Ljubljani je objavilo novo poslovno sodelovanje s podjetjem Automattic iz San Francisca, ki upravlja popularno storitev WordPress.com

Zemantina orodja za objavljanje spletnih vsebin so po novem dostopna vsem uporabnikom storitve WordPress.com, najbolj uglednega blogerskega omrežja na svetovnem spletu.

Podjetje, ki ima glavni razvojni center v Ljubljani, je prejelo že več mednarodnih priznanj za tehnološko odličnost. Nazadnje aprila letos, ko je neodvisna medijska organizacija Viewchange iz Los Angelesa, ki jo podpira Bill and Melinda Gates Foundation, označila Zemanta storitve za "vodilne na trgu semantičnih tehnologij", v konkurenci podjetji kot so Reuters in Yahoo. "V preteklih treh letih smo neprestano vlagali tako v gradnjo produkta kot v odnose z največjimi igralci na trgu" razlaga tehnični direktor Andraž Tori. "Vztrajnost zdaj daje rezultate, a to nikakor ne pomeni, da smo z razvojem zaključili. Še naprej bomo na tehnološkem robu tehnologij za razumevanje naravnega jezika in prav ponosni smo, da to počnemo z domačim znanjem, saj imamo v Sloveniji zares dobre raziskovalce in inžinirje" je še povedal.

Kljub globalni krizi se mlado podjetje prebija v sam svetovni vrh. Zemanta je v začetku julija najavila tudi sodelovanje s svetovnim velikanom Google in njihovo platformo Blogger.com. To sodelovanje že kaže tudi prve ugodne poslovne rezultate.

Nazaj