Mednarodna konferenca o prenosu tehnologij v Sloveniji

03.09.2010

JAPTI, javna agencija za podjetništvo in tuje investicije ob finančni podpori Ministrstva za gospodarstvo podpira širjenje znanja s področja prenosa znanja in tehnologij iz znanosti v gospodarstvo.

Center za prenos znanja na področju informacijskih tehnologij – Komunikacija in prenos tehnologije pri Institutu Jožef Stefan skupaj s številnimi domačimi in tujimi partnerji, vključno z JAPTI in Ministrstvom za gospodarstvo, letos organizira že 3. mednarodno Konferenco o prenosu tehnologij. Konferenca bo letos potekala na dveh lokacijah po Sloveniji, in sicer 7. oktobra 2010 na Institutu "Jožef Stefan" v Ljubljani in 8. oktobra 2010 na Univerzi v Mariboru.

Konferenca o prenosu znanja in tehnologij je namenjena javnim raziskovalnim organizacijam (JRO) in zasebnim inovatorjem  ter  podjetjem, ki želijo sodelovati  z javnimi raziskovalnimi organizacijami ter inovatorji.

Govorniki bodo v razgibanih predavanjih posredovali svoje znanje o prenosu znanja in tehnologij kot znanstveni disciplini, skupnih projektnih raziskavah med JRO in podjetji ter postopkih ustanavljanja odcepljenih in hčerinskih  podjetij. Predavatelji na mednarodni konferenci bodo mednarodni strokovnjaki s področja prenosa tehnologij iz priznanih inštitucij kot so MIT, CERN, EPFL, Univerza v Kopenhagnu, London School of Business, EIF, itd.

V sklopu konference bodo podeljene nagrade za Inovativnost v gospodarstvu, razpis bo objavljen na spletni strani konference), ustanovljeno pa bo tudi Združenje slovenskih profesionalcev za prenos tehnologij (ASTTP).

Več informacij o dogodku ter okvirni program lahko dobite na http://tehnologije.ijs.si/technology-transfer-conference-2010/ oziroma po elektronski pošti ufiopmphjkfAjkt/tj.

Konferenca bo potekala v angleškem jeziku.

 

Nazaj