Odprt največji evropski natečaj poslovnih idej na področju čistih tehnologij

24.03.2015

Vabljeni študenti, raziskovalci, start-upi, mala in srednja podjetja, javne organizacije in inženirska podjetja, da predstavite svoje poslovne ideje na področju čistih tehnologij.

ClimateLaunchpad odkrije več kot 1.000 novih idej na področju čistih tehnologij za boj proti podnebnim spremembam.

Odprt je največji evropski natečaj poslovnih idej na področju čistih tehnologij (http://climatelaunchpad.org/competition2015/).

Vse prijave bodo obravnavane z vidika njihovega vpliva na  podnebne spremembe, njihovega potenciala rasti ter z vidika strokovnega znanja in zanosa prijaviteljev. Najbolj obetavnim prijavam bo omogočen dostop do pospeševalnika Climate-KICa. Natečaj je odprt v 23 državah.

Natečaj omogoča:

  • dvodnevni poslovni trening z vrsto usposabljanj za pripravo udeležencev na državni finale, kjer bo vsak predstavil svoj poslovni načrt strokovni žiriji
  • trije finalisti vsake države gredo na evropski finale, ki bo septembra na Nizozemskem
  • v polfinalu bodo izbrali 8 ekip, ki bodo dobile dostop do pospeševalnika Climate-KICa; poslovne šole, osredotočene na razvoj in trženje start-up podjetij na področju čistih tehnolog (http://www.climate-kic.org/for-entrepreneurs/accelerator/)
  • končni zmagovalec finala prejme denarno nagrado 10.000 €, druga nagrada je 5.000 € in tretja 2.500 €.

Pogoji za prijavo:

  • podjetje ne obstaja več kot 1 leto;
  • do sedaj ste pridobili manj kot 200.000 € naložb;
  • do sedaj še niste prodali svojega izdelka, rešitve ali prototipa.

Prijave oddajte do 30.3.2015 na spletnem naslovu: http://climatelaunchpad.org/application-form/

Dodatne informacije: Maja Pivko, e-pošta: nbkb/qjwlpAlj/tj

Socialni mediji:

ClimateLaunchpad in Climate-KIC

ClimateLaunchpad (http://www.climatelaunchpad.org/) je programClimate-KICa. Climate-KIC je združenje, ustanovljeno s strani Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo (European Institute of Innovation and Technology, EIT), z namenom spodbujanja inovacij na področju podnebnih sprememb, prilagajanja nanje in njihove blažitve. Je največje evropsko javno-zasebno partnerstvo, sestavljeno iz mednarodne mreže podjetij, akademskih ustanov in javnih organizacij. Je telo Evropske unije, zadolženo za zagotavljanje evropske trajnostne rasti. http://www.climate-kic.org/

Nazaj