9. Slovenski forum inovacij letos po poti od ideje do odriva

10.11.2014

SPIRIT Slovenija, javna agencija, s finančno podporo Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo letos organizira že 9. Slovenski forum inovacij, edini poslovni dogodek, ki na enem mestu združuje inovativni potencial Slovenije - podjetja, posameznike, raziskovalne in druge podporne institucije ter drugo zainteresirano javnost.

9. Slovenski forum inovacij bo potekal 12. in 13. novembra 2014, v Ljubljani, v Cankarjevem domuVstop je za vse obiskovalce PROST. Predhodna prijava na dogodek ni potrebna. Dogodek bo odprt od 10. do 17. ure.

V okviru vseslovenskega nabora inovacij, ki je potekal v obdobju od junija do septembra 2013, je SPIRIT Slovenija, prejela 144 prijav. Na podlagi rezultatov nacionalne ocenjevalne komisije bo SPIRIT Slovenija predstavila 47 najboljših:

  • 33 inovativnih proizvodov,
  • 10 inovativnih storitev in
  • 4 inovativne poslovne modele.

Otvoritev dogodka s slavnostno podelitvijo nagrad najboljšim inovacijam bo 12. novembra 2014 ob 10. uri. Podeljenih bo 8 nagrad po posameznih kategorijah - nagrada za najboljše 3 inovacije ter priznanja za najboljšo inovativno storitev, najboljši inovativni poslovni model, najboljšo inovacijo RR institucije ter priznanje za odličnost ustvarjalnih industrij ter za najboljšo inovacijo startup podjetja.

Forum inovacij pa ima poleg razstave tudi številne druge spremljajoče aktivnosti. Skupno kar 28 ur dolg brezplačni konferenčni program, bo v letošnjem letu poseben poudarek namenjal pomenu komercializacije kot temeljnemu dejavniku inovacijskega procesa. Zato vas vabimo, da se udeležite uvodne predstavitve v Poslovno inovacijskem programu, 12. novembra 2014 ob 11:00 uri. ki bo namenjena Prebojnim inovacijam v poslovnih modelih.

Pomemben del Slovenskega foruma inovacij sta tudi poslovno in tehnološko stičišče, ki za podjetnike in inovatorje pomeni edinstveno priložnost, da brezplačno sodelujejo v različnih 60 minutnih svetovalnih srečanjih.

Na Forumu inovacij v okviru Poti podjetniške zamisli na Info točki predstavljamo vse pomembnejše podporne institucije s področja podjetništva in inovativnosti.  Pripravljamo pa tudi pester animacijski program, v katerem boste lahko tudi sami aktivno sodelovali.

Ambicija SPIRIT Slovenija je, da postane forum internacionalen in da privabi čim več investitorjev oz. kapitalskih vlagateljev.

Dodatne informacije: Več informacij najdete na spletnem naslovu: www.foruminovacij.si ali po elektronski pošti: tgjAtqjsjutmpwfojb/tj

Organizator Slovenskega foruma inovacij je SPIRIT Slovenija, javna agencija za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma s finančno podporo Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Nazaj