Na voljo nov semenski kapital za podporo startup podjetij

19.08.2014

Startupi se lahko prijavite na razpis za pridobitev 200 tisoč evrov semenskega kapitala v obliki javne lastniške investicije.

Slovenski podjetniški sklad je v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Iniciativo Start:up Slovenija objavil nov razpis SK200. Namenjen je financiranju hitre globalne rasti inovativnih podjetij in omogoča pridobitev 200 tisoč evrov semenskega kapitala v obliki javne lastniške investicije.

Vsebinsko je nadgrajen z novim podjetniškim pospeševalnikom Go:Global Slovenia. Ta poleg pomoči pri oddaji vloge in pridobivanju naložbe podjetnikom zagotavlja vse elemente za hitro globalno rast - najsodobnejša znanja, izkušene mentorje, dodatne zasebne investitorje, mednarodno promocijo in mrežo povezav ter celotno infrastrukturno in administrativno podporo.

Rok za oddajo vloge v pred-selekcijskem postopku je 15. september 2014.

Več o razpisu

Prvi razpis, ki ga je Slovenski podjetniški sklad za zagotavljanje semenskega kapitala za zagon inovativnih start-up podjetij objavil 20. junija letos, je SK50. Več informacij o obeh razpisih najdete v spodnji tabeli.

Financiranih do 27 inovativnih podjetij

Podjetniški sklad je v okviru obeh razpisov za leto 2014 zagotovil 2,4 milijone evrov, s katerimi bo lahko skupaj financiral do 27 inovativnih podjetij oz. start-upov: do 20 v okviru razpisa SK50 in največ sedem v okviru razpisa SK200.

Nazaj