8. Slovenski forum inovacij letos obiskalo okrog 3000 obiskovalcev

13.11.2013

Danes se je v Cankarjevem domu uspešno zaključil osmi Slovenski forum inovacij. Pestro dogajanje je na osrednjo dvodnevno nacionalno prireditev o inovativnosti pritegnilo več kot tri tisoč obiskovalcev.

Slovenski forum inovacij je letos potekal 12. in 13. novembra 2013 v Cankarjevem domu v Ljubljani že osmo leto zapored. V vseh teh letih se je razvil v osrednji slovenski praznik inovativnosti.

Razstava inovacij - 8. SFI

Za sodelovanje na Slovenskem forumu inovacij se je letos prijavilo 127 inovacij, med njimi nekaj takšnih, ki predstavljajo novost tudi na svetovni ravni. Letos smo zabeležili okrog 3000 obiskovalcev. V dveh dneh prireditve se je odvilo več kot 30 delavnic, predavanj in okroglih miz. Pred poslušalci se je zvrstilo skoraj več kot 70 govorcev, brezplačna svetovanja v poslovnem in tehnološkem stičišču je izvedlo skoraj 50 strokovnih svetovalcev v skupnem obsegu več kot 150 ur.

V središču dogajanja je bila razstava 45 najboljših slovenskih inovacij, in sicer se je javnosti predstavilo 34 proizvodov, 9 storitev in 2 poslovna modela. Vse najboljše inovacije so zbrane tudi v dvojezičnem slovensko-angleškem Katalogu inovacij 2013, ki je na voljo tudi v elektronski različici na http://www.foruminovacij.si/.

Novostletošnjega Foruma inovacij je bil "Virtualni crowdfunding", v katerem so obiskovalci dogodka glasovali za najboljšo inovacijo po mnenju obiskovalcev. Ti so z glasovalnimi listki izrazili mnenje, koliko sredstev bi namenili v podporo posamezni inovaciji. Vmesni rezultati tako imenovanega »Virtualnega crowdfundinga« so bili večkrat na dan objavljeni preko LCD zaslovnov v avli Cankarjevega doma.

Skupno je bilo oddanih 635 glasovnic in podeljenih 477.400 virtualnih evrov. Skupni zmagovalec  po mnenju obiskovalcev je inovacija Izoterm kritina podjetja SVS Sistemi d.o.o., ki je v obeh dneh zbral 54.400 virtualnih evrov.

Virtualni crowdfunding 8. SFI

Organizator Slovenskega foruma inovacij je Javna agencija SPIRIT Slovenija s finančno podporo Ministrstva za gospodarstki razvoj in tehnologijo.

Več informacij o samem dogodku je na voljo na spletni strani www.foruminovacij.si, kjer je na voljo tudi elektronski Katalog inovacij 2013, v katerem je predstavljenih kar 46 najboljših inovacij letošnjega 8. Slovenskega foruma inovacij.

Nazaj