Inovativni slovenski start-upi predstavili svoje projekte v Luksemburgu

29.10.2013

Slovensko - luksemburški poslovni klub (LSBC) je v sodelovanju s The Impactory Luxembourg organiziral predstavitve izbranih start-upov v co-working skupnosti The Impactory v Luksemburgu. Dogodek je skupno pritegnil več kot 20 udeležencev iz obeh držav.

V uvodnem nagovoru je mag. Iztok Petek, predsednikSlovensko - luksemburškega poslovnega kluba (LSBC) predstavil najpomembnejše dejavnosti kluba med katere sodi tudi pomoč start-upom pri iskanju možnosti prodora na tuje trge in navezavi stikov z investitorji in partnerji. V nadaljevanju je Per-Fredrik Hagermark, soustanovitelj The Impactory Luxembourg poudaril pomembnost co-working prostora, kjer si podjetja v začetni fazi delijo delovne prostore, si medsebojno pomagajo in izmenjujejo ideje in znanje.

V osrednjem delu dogodka so se predstavili naslednji slovenski projekti, izbrani na podlagi poslane predstavitve, in sicer: inovativne rešitve za pakiranje Tribar; otrok čaja in kave Roispresso ter mobilna aplikacija Appotheke. Glavni cilji so bili predstavitev idej, izmenjava izkušenj, navezava stikov s potencialnim tujim partnerjem/investitorjem ter razširitev poslovne mreže. Kostja Klabjan, generalni direktor podjetja Roispresso, je poleg pogovorov z uspešnimi podjetniki z izkušnjami v tujini izpostavil tudi pomembnost podpore državnih inštitucij. Sam je podjetje registriral v Londonu, kjer je bil deležen tako finančne kot svetovalne podpore Velike Britanije s ciljem zaposlovati ljudi v Londonu.

Dobra predstavitev je še eno pomembno orodje vsakega podjetnika, meni Hedda Pahlson-Moller, predstavnica poslovnih angelov in predavateljica podjetništva na Sacred Heart University's Jack Welch College of Business. Podjetniki naj z nastopom pokažejo, da verjamejo v svojo idejo.

Druženje se je nadaljevalo v neformalnem vzdušju.

Slovensko - luksemburški poslovni klub (LSBC) bo prisoten tudi na letošnjem Forumu inovacij 12. in 13. novembra v Ljubljani, na katerem bo omogočil predavanje gospoda Alexandra Rhea, direktorja PwC's Accelerator Luksemburg.

Dodatne informacije: Slovensko - luksemburški poslovni klub (LSBC), Kontaktna oseba: Nataša Zajec, Tel: 031 390 477, e-pošta: obubtb/{bkfdAmtcd/mv.

 

 

Nazaj