Ana Vovk Korže - raziskovalka leta po izboru gospodarstva

31.01.2013

Naj raziskovalka Univerze v Mariboru (UM) je profesorica s filozofske fakultete Ana Vovk Korže, ki dela na področju zelenih tehnologij.

Laskavi naslov so 28. januarja 2013 razglasili v okviru Srečanja gospodarstvenikov in raziskovalcev, ki je potekalo na Fakulteti za računalništvo in informatiko v Mariboru. Organizatorja srečanja in izbora naj raziskovalca sta TechnoCenter Univerze v Mariboru  (UM) in Štajerska gospodarska zbornica.

Dr. Ana Vovk Korže je redna profesorica na Filozofski fakulteti v Mariboru, ki vodi tudi Mednarodni center za ekoremediacije.

Dela na področju zemeljskih raziskav, konkretno umeščanja zelenih tehnologij, kot so ekoremediacijske in permakulturne tehnologije. Kot je izjavila na tiskovni konferenci, je ključno, da te zelene tehnologije, ki jih podjetja razvijejo, ne ostanejo samo na ravni patentov, ampak da jih začnejo občine tudi dejansko uporabljati pri pripravi dovoljenj in soglasij. Raziskovalka je za nagrado prejela nagrado v višini 11.550 evrov, ki bo namenjena nadaljnjemu izobraževanju in udeležbi na znanstvenih konferencah.

Srečanje gospodarstvenikov in raziskovalcev je odlična priložnost za medsebojno spoznavanje, izmenjavo znanj in izkušenj ter sklepanje novih partnerstev med gospodarstveniki in raziskovalci. Organizatorji želijo z izborom naj raziskovalca po mnenju gospodarstva spodbuditi raziskovalce UM k aktivnejšemu sodelovanju z gospodarstvom in k temu, da se lotevajo reševanja konkretnih problemov gospodarstva, hkrati pa jih tudi izpopolnjujejo.

Nazaj