Še nekaj dni do otvoritve 7. Slovenskega foruma inovacij

22.11.2012

Še nekaj dni nas loči do 7. Slovenskega foruma inovacij, osrednje slovenske prireditve o inovativnosti, ki bo 26. novembra 2012 potekala na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Na njem se bo predstavilo 48 najboljših slovenskih inovacij, obiskovalci bodo imeli možnost brezplačnih svetovanj v poslovnem in tehnološkem stičišču, srečanj z različnimi institucijami, odvila pa se bo tudi zanimiva okrogla miza.

Slavnostna otvoritev 7. Slovenskega foruma inovacij bo 26. novembra 2012, ob 10. uri, ko bo zbrane preko videokonference v pozdrav slovenski okolju prijazni inovativnosti nagovoril tudi dr. Janez Potočnik, Evropski komisar za okolje.

Osrednji del 7. Slovenskega foruma inovacij bo razstava najboljših slovenskih inovacij. Letos se bo javnosti predstavilo 48 izbranih inovacij – 35 proizvodov, 9 storitev in 4 poslovni modeli. Večina avtorjev inovacij – razstavljavcev bo v okviru programa Odprtega odra podrobneje predstavila svojo inovacijo in njeno uporabnost ter nakazali morebitne potencialne možnosti za poslovno sodelovanje.

Dogodek bo popestrila osrednja okrogla miza 7. Slovenskega foruma inovacij z naslovom: »Inovativna Slovenija - slogan, mit ali gradovi v oblakih,« ki bo ob 14. uri na Odprtem odru. O izzivih inovativnega življenja bo tekla beseda s priznanimi podjetniki, ki so v praksi večkrat dokazali – in bili za uspehe tudi nagrajeni –, da je inovativnost ključ do uspešnega podjetja: Miha Škerlavaj z Ekonomske fakultete, Rok Uršič, Instrumentation Technologies, d. d., Aljoša Tušek, Tushek Supercars, d. o. o., Marko Lotrič, Lotrič meroslovje, d. o. o in Devid Palčič, Robotina, d. o. o.

Obiskovalcem bodo skozi ves dan na voljo številna brezplačna strokovna svetovanja, ki bodo potekala po načelu mentorstva »ena na ena.« Več kot 40 strokovnjakov z različnih področij bo v Poslovnem in tehnološkem stičišču poslovno in tehnološko svetovalo potencialnim podjetnikom, podjetjem v rasti, inovatorjem ter vsem ostalim, ki želijo uresničiti poslovni izziv ali podjetniško priložnost. Na samem dogodku se bo izvedlo več kot 100 različnih svetovanj.

Na samem dogodku bo prikazan tudi razvojni proces od zamisli do inovacije, pot podjetniške zamisli, ki jo sestavljajo štirje razvojni koraki, ki obeležujejo bolj ali manj težavno pot inovatorja od trenutka, ko se mu je porodila nova ideja za izdelek/storitev do uspešnega trženja inovacije. Posamezni koraki so povezani z institucijami, ki lahko inovatorjem pomagajo v posameznih razvojnih fazah in bodo prisotne tudi na dogodku.

Prireditev se bo zaključila s slavnostno podelitvijo nagrad trem najboljšim inovacijam, posebej izstopajočim prijavam pa bodo podeljena priznanja, in sicer: priznanje za najbolj inovativni poslovni model, priznanje za najbolj inovativno storitev, priznanje za odličnost uporabnosti ustvarjalnih industrij, priznanje za najboljšo inovacijo posameznika in priznanje za najboljšo inovacijo start-up podjetja. Podelitev nagrad bo v ponedeljek, 26. novembra 2012 ob 18.00 na Odprtem odru.

Organizator Slovenskega foruma inovacij je Javna agencija Republike Slovenije za podjetništvo in tuje investicije (JAPTI) s finančno podporo Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Dodatne informacije: Več informacij o samem dogodku je na voljo na spletni strani: www.foruminovacij.si.

Nazaj