Centri odličnosti se povezujejo v investicijskih projektih

01.10.2012

COINVEST je skupna pobuda več slovenskih Centrov Odličnosti, namenjena visokotehnološkim projektom in podjetnikom. Z njim pospešujejo visokotehnološko podjetništvo.

V sklopu projekta pomagajo iz podjetniške ideje narediti uspešno in rastoče podjetje. Pri tem gradijo na odlični tehnološki rešitvi, ki jo v sklopu projekta razvijemo v poslovni model ter pomagamo pridobiti sredstva, ki podjetniku manjkajo. V letu 2012 bodo prvič organizirali tudi investicijsko konferenco, kjer bodo podjetnike predstavili investitorjem. Projekt COINVEST pa deluje tudi povezovalno, saj sodelujejo z drugimi institucijami, ki pomagajo razvijati podjetništvo in komercializirati visokotehnološke projekte tako v Sloveniji kot tudi v širši regiji Srednje, Vzhodne in Jugo-vzhodne Evrope. Več informacij je na voljo na www.coinvest.si.

Del pobude COINVEST soustvarja tudi Center odličnosti za biosenzoriko, instrumentacijo in procesno kontrolo iz Solkana (www.cobik.si) COBIK organizira 25. oktobra 2012, v Ljubljani konferenco pod naslovom Dobre razvojne ideje potrebujejo dober kapital!

COBIK konferenca je stičišče inovativnih idej, raziskovalnih razmislekov in poudarkov k odgovornosti do znanstveno raziskovalnih in razvojnih projektov, ki ustvarjajo nove dodane vrednosti in prepoznavnost Slovenije na mednarodnih trgih. Vse dobre ideje potrebujejo namreč ne le na znanju aktivne in motivirane posameznike, time in podjetja v katerih razvojno delujejo, ampak tudi ustrezne finančne vire, ki razvojno idejo, invencijo in inovacijo podpirajo od njenega nastanka do aktivnega umeščanja na trg. Ker so tako gospodarski kot finančni trgi na nenehnem in vse bolj zaostrenem prepihu, je investitorje še toliko težje prepričati v dolgoročno podporo in „verjeti v“. Zato bo dogodek namenjen prenosu izkušenj investitorjev in drugih držav na tem področju ter odstiranju potrebnih znanj in možnosti, kako združiti vse vrste virov v uspešno celoto na trgu. Preverite zanimiv progam in se prijavite: www.cobik.si/konference/cobik-konferenca-2012. Udeležba je brezplačna!

 

 

 

 

Nazaj