Na 23. bienalu oblikovanja na ogled revolucionarne zamisli

21.09.2012

Razstava 23. bienala oblikovanja, ki bo odprt od 27. septembra do 11. novembra, v letošnji prenovljeni izdaji ponuja na ogled sveže, presenetljive, inventivne in celo revolucionarne izdelke, zamisli in koncepte, ki se predstavljajo danes v svetu kot presežek z izvirno vizijo.

Gre za eno najbolj reprezentativnih mednarodnih razstav sodobnega oblikovanja pri nas in v srednji Evropi, ki jo prireja Muzej za arhitekturo in oblikovanje.

Dela za razstavo, osredotočena na letošnjo razpisano temo Razmerja v oblikovanju, sta izbrali priznani kustosinji Margriet Vollenberg in Margo Konings iz nizozemskega studia Organisation in Design. Seznam razstavljenih del si lahko ogledate na spletni strani BIO:

Razstavljena dela so razdeljena po posameznih tematskih sklopih in podkategorijah:

  • Tehnolgija: znanost in zdravje
  • Globalizacija: industrijski odpadki in pametne rešitve 
  • Digitalizacija: obdelava podatkov in protirekacije 
  • Proizvodi  

Izbrana dela, ki bodo predstavljena na razstavi BIO 23 kažejo, kako moderne tehnologije, digitalizacija in nove tehnologije vplivajo na oblikovalce in oblikovalke ter njihova dela. Številna izbrana dela na razstavi BIO 23 izražajo, na kakšen način sodobni oblikovalci in oblikovalke v svoje delo vključujejo domiselno pestrost narave in njenih procesov, spet druga izbrana dela pa prikazujejo njihovo neverjetno sposobnost za uporabo tehnologije. Industrijsko oblikovanje je bilo v vsej zgodovini BIO njegova osrednja točka. To področje oblikovanja je v svetu oblikovanja še vedno zelo pomembno, zato bo poseben del razstave BIO 23 posvečen prav delom iz tega polja.

Nazaj