5 nasvetov za uspešno blagovno znamko

09.07.2012

Blagovne znamke so bistvenega pomena pri razvoju podjetja, še posebej ko je podjetje v fazi razvoja. Uspešna blagovna znamka spodbuja ponos podjetja na ustvarjene poslovne in razvojne dosežke, jih neguje in končno tudi nagrajuje. Torej kako nadgraditi blagovno znamko? Kaj bi morate vedeti, če želite vzgojiti uspešno blagovno znamko?

Specializirano angleško podjetje za blagovne znamke - ABA, pravi: zdrava blagovna znamka = zdravo podjetje. Ali ste preverili, kako zaznavajo vašo blagovno znamko stranke od zunaj? Ali daje vaša blagovna znamka posebno uporabniško izkušnjo?  Analizirajte svojo blagovno znamko in pri tem upoštevajte 5 dobrih nasvetov:

  1. Prepoznajte povezanost kot sredstvo – Predlog: podjetja (predvsem manjša) lahko v času počitnic, ko se poslovanje skrči, organizirajo podjetniške predavanja na prostem, kjer delijo in izmenjuje izkušnje z ostalimi podjetji.
  2. Nagradite svoje stranke in ostalo javnost za svoje dosežke – Predlog: stalne stranke so tiste, ki se vračajo in so ključnega pomena za obstoj in razvoj podjetja, zahvalite se jim z drobnimi pozornostmi.
  3. Bodite vodja ne sledilec – Bodite inovativni, preizkušajte ali ustvarjajte nove poslovne modele.
  4. Ustvarite navdihujoče okolje za delo – Delovni prostor lahko daje navdih zaposlenim, da so pri svojem delu bolj ustvarjalni.
  5. Obrnite negativno v pozitivno – Vse kar delate v poslu je možno izboljšati- poskusite.
Nazaj