Vabljeni na 2. Strateške dneve naprednih polimernih materialov in tehnologij

28.05.2012

Vsi, ki sledite ciljem povečevanja konkurenčnosti, novih pristopov in novih poslovnih modelov, vabljeni k udeležbi 2. Strateških dnevov, ki jih Center odličnosti PoliMaT prireja 30. in 31. 5. 2012. Letos jih bo s svojim obiskom otvoril predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk.

Center odličnosti PoliMaT podpira razvojne napore slovenskih industrijskih partnerjev na področju naprednih polimernih materialov in tehnologij ter zagotavlja transformacijo znanja v produkte in storitve v visokotehnoloških tržnih nišah. S svojim pristopom CO PoliMaT prispeva k razvoju znanosti, krepitvi konkurenčnosti slovenske industrije, ustvarjanju novih delovnih mest ter prehodu Slovenije v nizkoogljično družbo.

2. Strateški dnevi so namenjeni slovenski industriji, strokovnim, znanstvenim in izobraževalnim institucijam, potencialnim naročnikom, sodelavcem ter investitorjem. Predstavili bodo razvojne priložnosti in aplikacije na področju polimernih tehnologij, polimernih materialov in rešitev za industrijo.

Program 30.5.2012:

14.00: Odprtje razstavnega prostora CO PoliMaT

14.30 - 15.45: Predstavitve izbranih primerov razvojnih dosežkov in aplikacij na področju polimernih tehnologij, materialov in rešitev CO PoliMaT:

  • dr. Matjaž Kunaver: Utekočinjeni lesni odpadki - vir surovin in energije za slovensko industrijo
  • mag. Aljoša Vrhunec: Inkapsulacija snovi v polimerno steno za izboljšanje delovanja izdelkov v kemični industriji
  • prof. dr. Karin Stana - Kleinschek: Površinska obdelava in funkcionalizacija celuloznih biopolimerov za izboljšanje lastnosti oblog za oskrbo ran

15.45 - 17.15: Diskusija o razvojnih izzivih, razvojnih priložnostih in rešitvah za industrijo • dr. Alexis Zrimec, moderator

17.15 - 18.00: Poslovno druženje in ogled razstavnega prostora CO PoliMaT

Ob predstavitvah bo potekala diskusija z udeleženci o izzivih in razvojnih priložnostih, ki jih narekujejo globalni razvojni trendi na področju zdravja, okolja, hrane, energije, industrije in urbanizacije.

V okviru razstavnega prostora CO PoliMaT bodo na ogled tudi prototipi in posterji na področjih razvoja in aplikacij biopolimerov, nanokompozitov, kopolimerov, biokompatibilnih polimerov, tehnologij za oplaščenje, obdelavo in funkcionalizacijo površin ter analiznih tehnik pri sintezi polimerov.

Prijava na dogodek ni potrebna. Vstop je prost!

Lokacija: Konferenčna dvorana, stavba B, Tehnološki park 19, Ljubljana

 

Nazaj