Vse o podjetništvu v EU na enem mestu

11.06.2012

Za vse podjetnike in tiste, ki se šele odločajo za samostojno podjetniško pot so na voljo praktične informacije o spletnih storitvah vseh članic Evropske unije za podjetja, ki želijo poslovati v drugi državi EU.

Na evropskem portalu  "Tvoja Evropa - Podjetniki" najdete na enem mestu vse informacije o tem kako ustanoviti podjetje v drugi državi članici EU, kako razširiti svoje poslovanje, kakšne zakonoske omejitve obstajajo drugod, kakšne so možnosti financiranja in še veliko več. Portal je dostopen v slovenskem jeziku, podrobnejše informacije pa v nacionalnem jeziku države za katero ste iskali informacije in vsaj še v angleškem jeziku.

Na portalu, ki ga je Evropska komisija vzpostavila v tesnem sodelovanju z državami članicami in je del izvajanja Akta za mala in srednja podjetja, podjetniki najdejo informacije o poslovanju v drugih državah članicah EU.

Portal pomaga malim in srednje velikim podjetjem izkoristiti priložnosti za trgovanje in nudenje storitev na enotnem trgu. Podjetniki na njem najdejo odgovore na vprašanja, kako na primer registrirati podjetje na Nizozemskem, katera dovoljenja so potrebna za prodajo izdelkov v Italiji ali kaj mora podjetnik vedeti o davkih na Poljskem in delovnem pravu v Nemčiji, dodani pa so tudi seznami podpornih institucij (denimo na lokalne točke mreže Enterprise Europe in povezave na javne e-storitve) in informacije o dostopu do finančnih sredstev.

Vse informacije so za zainteresirano javnost brezplačne.

Nazaj