Olajšajte si poslovanje z Veliko Britanijo

14.05.2012

Slovenijo bo 11. junija 2012 predvidoma z manjšo delegacijo londonskih finančnikov - investitorjev obiskal Alderman David Wootton, župan londonskega Cityja (The Lord Mayor of the City of London). Ob tej priložnosti bo Gospodarska zbornica Slovenije organizirala poslovni seminar z mreženjem.

Zaradi pomena finančnega sektorja v Londonu (City) in v Veliki Britaniji se župan Cityja šteje za glavnega zastopnika celotnega finančnega sektorja Združenega kraljestva. Hkrati ima kot predstojnik Londonske korporacije (The City of London Corporation) poleg poslovnih in protokolarnih nalog tudi pomembne zadolžitve v kontekstu družbene odgovornosti.

Ob priložnosti obiska župana Cityja na Gospodarski zbornici Slovenije v sodelovanju z Veleposlaništvom Združenega kraljestva Velike Britanije in Severne Irske v Ljubljani in Veleposlaništvom Republike Slovenije v Londonu bo organizran seminar »Kako poslovati z Veliko Britanijo – Londonom?«.

Predstavljene bodo londonske podporne organizacije za tuje poslovneže, storitve slovenske ekonomske diplomacije in izkušnje slovenskih podjetij, ki že uspešno poslujejo v Veliki Britaniji. Ker bodo predvidoma prisotni tudi pomembni londonskii investitorji, bo dogodek zaokrožen z neformalnim mreženjem, s čemer bi morda spodbudili vzpostavitev nove poslovnih povezav za slovenska podjetja.

Okvirni program:

  • 10.30 – 11.00 Pozdravi nagovori Mag. Samo Hribar Milič, predsednik GZS Nj. eksc. Iztok Jarc, veleposlanik Slovenije v Veliki Britaniji Nj. eksc. Andrew Page, veleposlanik Velike Britanije v Sloveniji Alderman David Wootton, župan Cityja (London)
  • 11.00 – 12.10 Podpora in storitve za slovenska podjetja ki vstopajo na britanski trg* (London Partners); Podpora in storitve za slovenska visoko tehnološka in start-up podjetja , ki želijo utemeljiti svojo dejavnost na britanskem trgu (Tech City); Podpora in storitve Veleposlaništva RS v Londonu, g. Gorazd Renčelj- ekonomski svetovalec v Londonu
  • 12:10 - 12.30, Politika Vlade RS na področju tujih investicij in predstavitev večjih infrastrukturnih investicijskih projektov, zanimivih za britanske investitorje mag. Marjan Hribar, Direktorat za turizem in internacionalizacijo - Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, direktor (pogovor o konkretnih projektih med ponudniki projektov in potencialnimi britanskimi investitorji je predviden v času neformalnega mreženja)
  • 12.30 - Pogostitev in mreženje med slovenskimi in britanskim udeleženci dogodka

*možna združitev zgornjih dveh prispevkov v enega

Izkušnje poslovanja na britanskem trgu (case-study)bosta predstavili naslednji podjetji:

  • XLAB d. o. o. (IKT, predstavništvo v VB), Gregor Pipan, CEO
  • GONZAGA – PRO d. o. o. (pohištvo – oprema objektov), Igor Šepec, direktor izvoza 12.10 – 12.30

Predvidene so še predstavitve vladne politike in večjih infrastrukturnih investicijskih projektov, zanimivih za britanske investitorje Predstavnik ustreznega vladnega resorja (tbc.) ali predstavitev večjega konkretnega investicijskega projekta zanimivega za britanske investitorje Predstavnik projekta (tbc.).

Pogovor o konkretnih projektih med ponudniki projektov in potencialnimi britanskimi investitorji je predviden v času neformalnega mreženja, to je ob 12.30.

Seminar in mreženje sta namenjena:

  1. podjetjem, ki že poslujejo z VB (različni sektorji), podjetjem, ki jih zanima poslovanje z VB (različni sektorji), podjetjem iz specifičnih, ciljnih dejavnosti (IKT, Life Science, biotehnologija, zelena energija in okolje, finančni sektor,
  2. start-up podjetja, ki iščejo »venture capital« investitorje), specifičnim sektorjem na željo britanskih partnerjev,
  3. velikim podjetjem (sistemom) in vladnim predstavnikom, ki so vpleteni v infrastrukturne naložbe (Luka Koper, letališče, železnica, energetika, banke …)

Več informacij o dogodku in prijava na dogodek je dosegljivih preko spletne povezave.

 

   

Nazaj