Prijavite svoj oblikovalski dosežek na prestižno tekmovanje Red dot

07.05.2012

»Red dot award« je ena najpomembnejših oblikovalskih nagrad na svetu. Nagrada za izjemne oblikovalske dosežke se podeljujejo že od leta 1955. V letu 2011 je bilo prijavljenih že več kot 14.000 prijav, iz skupaj več kot 70 držav, kar uvršča to tekmovanje med največje na svetu.

Red dot award je nagrada za oblikovanje, ki si je svetovni ugled in prepoznavnost pridobila zaradi načina organizacije tekmovanja ter nepristranskega ocenjevanja, zagotovljenega z vrhunskimi imeni iz sveta oblikovanja.

Tekmovanje se deli v več  ocenjevalnih kategorij:

 1. Korporativno oblikovanje,
 2. Letna poročila,
 3. Oglaševanje,
 4. Oblikovanje embalaže,
 5. Založništvo in korporativno tiskanje,
 6. Revije in dnevno novinarstvo,
 7. Tipografija,
 8. Ilustracije,
 9. Posterji,
 10. Oblikovanje dogodkov,
 11. Informacijsko oblikovanje in javni prostor
 12. Spletno komuniciranje
 13. Spletno oglaševanje
 14. Oblikovanje v e-poslovanju
 15. Igre in elektronska umetnost
 16. Oblikovanje interaktivnih vmesnikov,
 17. TV, film, kino
 18. Korporativni filmi
 19. Oblikovanje zvoka in zvočno znamčenje
 20. Mobilniki in aplikacije za mobilnike
 21. Socialni mediji

Prijave sprejemajo do vključno 25. maja 2012. Vredno je oddati prijavo porej, saj je glede na datum prijave vezana tudi višina prijavnine, ki se giblje od 140 do 240 evrov (dodatno še 95 € na tehnično opremo, v primeru digitalnih kategorij) na posamezno kategorijo.

Kaj pridobijo zmagovalci? Predvsem se poveča njihova prepoznavnost v svetovnem merilu, imajo možnost uporabe red dot nalepke na svojih proizvodih, udeleženi so posebne pozornosti in predstavitve na spletni strani, v katalogu in so prisotni na svetovni mobilni razstavi v Singapurju, Baslu ali na Dunaju.

V preteklih letih je kar nekaj slovenskih podjetij pridobilo prestižno nagrado Red dot award, kot so npr. Alpina, Elan, Gorenje, Trimo, Versor, Novak M, Gigodesign, Oloop in drugi.  

 

 

Nazaj