Javni poziv za pridobitev Evropske nagrade za spodbujanje podjetništva

23.03.2012

Evropske nagrade za spodbujanje podjetništva se na pobudo Evropske komisije podeljujejo za priznavanje in odlikovanje izjemnih pobud za podporo podjetništvu na lokalni, regionalni in nacionalni ravni. Rok za oddajo prijav je 29. junij 2012.

Evropske nagrade za spodbujanje podjetništva se na pobudo Evropske komisije podeljujejo za priznavanje in odlikovanje izjemnih pobud za podporo podjetništvu na lokalni, regionalni in nacionalni ravni. Nagrade, ki so bile predstavljene leta 2005, niso samo natečaj, ampak so namenjene tudi krepitvi podjetniške zavesti – dejavnosti podjetniške politike in njenega uresničevanja – ter nagrajevanju uspeha.

Cilji vsakoletnih evropskih nagrad za spodbujanje podjetništva, ki jih podeljuje Evropska komisija, so:

  1. Prepoznati in izpostaviti uspešne dejavnosti in pobude za spodbujanje podjetij in podjetništva.
  2. Izpostaviti in razširiti primere najboljših podjetniških politik in praks.
  3. Okrepiti zavest o vlogi podjetništva v družbi.
  4. Opogumiti in spodbuditi potencialne podjetnike, da se odločijo za samostojno podjetniško pot.

V sedanjih gospodarskih razmerah mala in srednja podjetja (MSP) pomembno prispevajo k rasti in imajo izjemno zmožnost ustvarjanja novih delovnih mest: ustvarijo namreč kar 85 % vseh novih delovnih mest v EU. Evropski komisar za industrijo in podjetništvo ter podpredsednik Evropske komisije Antonio Tajani je v izjavi za javnost izpostavil: „Evropske nagrade za podjetništvo vsako leto v ospredje postavijo uspešne pobude iz vse Evrope, ki ustvarjajo razmere, ugodne za podjetja in skupnosti. Takih konkretnih zgodb o uspehu potrebujemo vse več, Evropa pa se mora bolj usmeriti k podjetjem in jim postati bolj prijazna. To je bistvenega pomena za ustvarjanje novih delovnih mest in oživitev evropskega gospodarstva.“

Prijave so možne v petih kategorijah:

1. Nagrada za spodbujanje podjetniškega duha

2. Nagrada za naložbe v veščine

3. Nagrada za izboljšanje poslovnega okolja

4. Nagrada za spodbujanje internacionalizacije poslovanja

5. Nagrada za odgovorno in odprto podjetništvo

Več o natečaju si lahko preberete na naslednji povezavi.

 

Nazaj