Možnost financiranja inovativnih infrastrukturnih projektov preko programa MED

05.03.2012

Direktorat za prostor v Ministrstvu za infrastrukturo in prostor v sodelovanju z Občino Litija prireja nacionalni posvet o usmerjenih razpisih čezmejnega programa MED, kjer na voljo skoraj 32 milijonov evrov nepovratnih sredstev, v obliki deleža sofinanciranja.

Osnovni namen posveta je potencialnim slovenskim projektnim partnerjem predstaviti usmerjena razpisa programa:

  • razpis na temo inovativnih rešitev na področju obnovljivih virov energije in energetske učinkovitosti v mediteranskih mestih in regijah- rok za prijavo na razpis je 12.4.2012, do 8. ure zvečer ter
  • razpis na temo krepitve aktivnosti mediteranskih pristanišč in dostopnosti EU preko enostavnejših normativ in boljše uporabe informacijskih tehnologij- rok za prijavo na razpis je 27.4.2012, do 8. ure zvečer.

Preko predstavitev v prvem delu bodo partnerji seznanjeni z vsebino razpisov (Terms of reference), nacionalnimi zahtevami, upravičenostjo partnerjev, sofinanciranja in osnovnega tehničnega poteka priprave in izvedbe projektov.

Sledil bo pogovor z izkušenimi slovenskimi partnerji v projektih, izpostavljene bodo ključne točke za kakovostno doseganje projektnih ciljev.

Preko delavnic boste skupaj z ostalimi udeleženci opredelili, kakšne so potrebe na področjih odprtih razpisov, katere od teh je mogoče udejanjiti v programu Mediteran in na kakšen način.

Dogodek se bo odvijal v prostorih Občine Litija, v sredo, 7. marca 2012, s pričetkom ob 9. uri v prostorih Občine Litija.

Udeležba na dogodku je brezplačna, vas pa prosimo, da se zaradi lažje organizacije delavnic na dogodek prijavite prek pošljanja izpolnjene prijave na elektronsko pošto: fwb/tubsfAhpw/tj najpozneje do 5. marca 2012.

Več informacij o razpisih je dosegljivih tukaj.

Nazaj